Jobvillage verwacht je deze week in Aalst of Kortrijk

Stel: je bent op zoek naar een eerste of nieuwe job. Je kan uiteraard de vele vacatures op deze site uitpluizen. Een andere handige manier om verschillende werkgevers in één namiddag op één plaats te ontmoeten zijn de Jobvillages van Regiotalent. In Aalst strijkt Jobvillage neer op dinsdagnamiddag 11 oktober, in Kortrijk op donderdag 13 oktober. Koffie, cv-analyse en loopbaanadvies krijg je er met veel plezier bij.

Tijdens de Jobvillages van Regiotalent kan je in één namiddag, letterlijk, op de koffie bij tientallen werkgevers uit de regio. Zij vertegenwoordigen verschillende sectoren en zoeken meerdere profielen.

CV-analyse

Je kan bovendien bij experts terecht voor loopbaanadvies en een cv-analyse. Het curriculum vitae blijft immers een belangrijk instrument voor de recruiter om een eerste globale indruk van je knowhow, ervaring en skills te krijgen. Vergeet echter niet dat ook soft skills belangrijk zijn voor je mogelijk toekomstige werkgever.

Ga echter niet onvoorbereid op pad, want dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Neem de tijd om voor te bereiden hoe je de recruiter zal overtuigen dat jij de geknipte persoon bent voor deze job. Enkele tips.

Werp nog eens een blik op wat je online over het bedrijf kan vinden. Hun website, sociale media, nieuwsbrief… zijn goede bronnen van informatie.

Kijk eens op hun website welke vacatures er zijn. Zorg ervoor dat je heel goed weet welke taken erin opgenomen zijn. Ook de gevraagde competenties zijn essentieel om te onthouden en te toetsen aan je eigen competenties. Bereid het lijstje voor en denk ook na over welke vaardigheden je graag nog zou aanscherpen.

Standaardvragen

Het is handig om vooraf voor jezelf scherp te stellen hoe je je zal voorstellen, welke verhaal je over jezelf wenst te vertellen en hoe je dit zal opbouwen. Schrijf dit even op en oefen desnoods al eens met een vriend.

Heel wat standaardvragen komen in bijna elk sollicitatiegesprek naar voren. Toch zijn er veel sollicitanten die net daarop blokkeren. Niet nodig als je je goed voorbereidt. Hier een greep uit deze vragen: waarom wil je hier werken? Wat maakt jou geschikt voor deze functie? Kan je een aantal goede en slechte eigenschappen van jezelf benoemen? Waar zie je jezelf over vijf jaar? Waarom wil je je huidige job verlaten? Wees eerlijk bij het beantwoorden van deze vragen.

Jobvillage Aalst op dinsdag 11 oktober in De Filatuur, Triagel 6 in Aalst en op donderdag 13 oktober in K In Kortrijk, Steenpoort 2, Kortrijk, telkens van 14 tot 18 uur. Schrijf je snel én gratis in op www.jobvillage.be