Intern solliciteren: waar moet je op letten?

Je wil vooruit, maar liefst op je huidige plekje. Dat wil zeggen dat je niet bereid bent om het bedrijf waar je aan de slag bent vaarwel te zeggen. Intern solliciteren is dan de boodschap. De hamvraag: hoe doe je dat?

Wanneer je intern solliciteert betekent dat meteen dat de concurrentie een stuk kleiner is. Er kunnen immers alleen interne medewerkers op reageren. Anderzijds zullen het vaak ook geschikte profielen zijn omdat ze al de nodige ervaring in het bedrijf hebben opgedaan. In de meeste gevallen wijkt het proces van een interne sollicitatie niet wezenlijk af van een reguliere sollicitatie. Het op een akkoordje gooien aan de koffiemachine zit er dus in principe niet in. Sterker nog: net als bij een normale vacature zal je vaak ook een motivatiebrief en een cv moeten aanleveren.

Ogen en oren open

Dat brengt ons naadloos bij een eerste belangrijke tip. Laat je aandacht niet verslappen omdat het om een interne sollicitatie gaat. De concurrentie is vaak bikkelhard en gebeurt vaak op meer niveaus dan je wel denkt. Mensen kennen bijvoorbeeld mensen binnen het bedrijf en dat strekt soms tot aanbeveling. Even een goed woordje doen voor zus of zo. Dat soort dingen. Hij/zij is een leuk persoon om mee te werken. Dus zal die wel geschikt zijn zeker? Er speelt dus veel meer mee dan enkel lukraak aangeven dat je de job echt wilt. Van twee dingen kan je zeker zijn: dat de zon ’s ochtends opkomt en dat waar er een kantoor is ook aan kantoorpolitiek wordt gedaan. Je ogen en oren open houden, is dus de boodschap.

Motivatie is cruciaal

Minstens even belangrijk zijn een degelijke ervaring en een goede voorbereiding. Niet enkel om een knaller van een cv en motivatiebrief te produceren, maar ook om zeker van je stuk op het (intern) sollicitatiegesprek te verschijnen. In heel wat gevallen zal je bij zo’n intern sollicitatiegesprek oude bekenden tegenkomen. Misschien ontmoette je ze ooit tijdens de lunch. Soms zijn het mensen waar je op dagbasis mee samenwerkt. Vaak kennen ze je achtergrond en weten ze al wat je kunt. Op dat moment gaat je motivatie dus veel sterker doorwegen. Leg daar dan ook de nadruk op.

Veel meer in je mars

Verwacht je ook aan onverwachte vragen als: “Waarom wil jij graag die baan hebben?”. Het lijkt een verrassende vraag in een bedrijf waar je eigenlijk al aan de slag bent. De vraag is echter waarom je de baan wil. Dat je graag bij het bedrijf aan de slag bent, daar zijn ze ondertussen wel achter. Ook de andere interne sollicitanten hebben dat voordeel. Kijk misschien ook uit voor die andere nijdige vraag : “Waarom bevalt de oude functie niet meer?” Geef aan dat je daar aan je plafond zit. En dat je weet dat je met jouw kwalificaties nog veel meer troeven in je mars hebt die je wil inzetten voor het bedrijf.

Een zetje

Ben je nog niet klaar voor een interne sollicitatie? Werk dan tussentijds aan je interne netwerk. Zorg dat je decision makers rond je hebt in het bedrijf waarop je kan vertrouwen en die je een zetje kunnen geven wanneer het zover is.

Pascal Dewulf