7 topjobs wanneer je andere mensen wil helpen

Ben jij ook zo een wilde weldoener die niets liever doet dan andere mensen bijstaan? Een ander uit de brand helpen, geeft je tonnen energie en liefst van al zou je er je job van maken? Dan zijn dit alvast topjobs waar je je barmhartige samaritaan kwaliteiten ten volle kan uitspelen.

Zorgwerk

Een job als zorgkundige, dat doe je niet (enkel) voor het geld. Het is bijna een roeping om andere mensen bij te staan in moeilijke(re) momenten en hen te verzorgen of snel weer beter te maken. Of wat gedacht om de levenskwaliteit van mensen met specifieke zorgbehoeften zo goed als mogelijk in te vullen? Niet meteen de makkelijkste job, maar de dankbaarheid die je doorgaans van de mensen krijgt, is onbetaalbaar. De werkzekerheid, die krijg je er sowieso bij.

Onderwijs

Als leerkracht in het onderwijs help je studenten nieuwe inzichten te verwerven, kennis op te doen en zich te ontwikkelen. Het is alvast fantastisch om te zien hoe je jonge (en minder jonge) mensen ziet groeien en evolueren door jouw toedoen. Een erg dankbare job.

Maatschappelijk werker

Mensen bijstaan in vaak benarde leefsituaties of financiële moeilijkheden kan mentaal erg belastend zijn. Een glimlach of uitgestoken hand uit dankbaarheid laat al die ballast echter smelten als sneeuw voor de zon. Je bent er voor andere mensen, en dat wordt heel erg geapprecieerd.

Ontdek hier onze jobs in maatschappelijke dienstlening.

Openbaar nut

Een job bij politie, brandweer of hulpdiensten? Dan ben je in touw voor de hele maatschappij. Veel menslievender wordt het niet. Stuk voor stuk jobs die je echter ook op de proef kunnen stellen. Het zijn uitdagende jobs waarbij je over voldoende stressbestendigheid en koelbloedigheid dient te beschikken. Ook een goede fysieke conditie is een must.

Ontdek hier onze jobs bij de overheid.

Psychotherapeut

De menselijke psyche is complex en vaak ook ondoorgrondelijk. Hou je ervan om te grasduinen in die grijze massa naar blokkades, problemen of drijfveren? Dan ben jij vast en zeker gebaat bij een job als psycholoog. Jouw dag is gevuld met gesprekken, veel gesprekken. Diepgaande conversaties met mensen om hen verder te helpen of weer op weg te helpen. Een job als geen ander.

Wijkmanager

Als wijkmanager ben je het aanspreekpunt voor wijkbewoners en bewonersorganisaties. Je bent met andere woorden het scharnierpunt tussen de gemeente en buurt- en jongerenwerk, woningbouwverenigingen en het lokale gemeenschapsleven. Daarbij mik je op bewonersparticipatie en initiatieven door informatie, advies en ondersteuning. Knelpunten in de wijken maak jij zichtbaar en bespreekbaar. En speelt ze waar nodig door richting lokale overheden.

Klusjesman

Het lijkt wat ver gegrepen, maar niets is minder waar. Je doet immers meer dan gewoon kluswerk. Je staat dicht bij de mensen en lost voor hen een breed scala aan dagelijkse probleempjes op. Ze zien jou alvast heel graag komen. Bovendien verdient dat allemaal een aardige stuiver. Niet dat je het daarvoor doet, maar toch. Het is alvast mooi meegenomen.

Pascal Dewulf