7 redenen waarom jij die droomjob toch niet hebt binnengehengeld

Je hebt er echt alles aan gedaan om de job van je dromen binnen te halen. Blijkt dat je net achter het net hebt gevist. Hoe dat zo komt? Lees even verder.

Jouw ervaring viel te dunnetjes uit

Ervaring is belangrijk. Soms heb je die te weinig. Even vaak zijn er anderen die net iets meer (inzetbare) ervaring hebben dan jij. Het is altijd een beetje balanceren op een slappe koord. Leuk is het niet bepaald. Geen nood, er komt een plek waar jouw ervaring een 100% match wordt. Vraag zeker na waar je tekortschoot. Dan kan je daar mogelijk wat bijschaven.

Er was geen klik

Een element waar je absoluut geen vat op hebt. We blijven mensen onder mekaar. En de basis blijft: intermenselijke relaties. Soms vliegen de vonken ervan af, soms zijn het maar een paar flauwe gensters. Blijf daarom vooral jezelf. Ook wanneer je merkt dat het enthousiasme aan de andere kant van de tafel maar lauwtjes is. No worries, je ultieme klikmoment komt er snel aan.

Je sollicitatiebrief liet te wensen over

Misschien was je sollicitatieproza niet pakkend genoeg. Mogelijk liet je zinsbouw te wensen over waardoor de boodschap niet of niet goed overkwam. Of erger nog: misschien zaten er (te veel) grammaticale foutjes in. Nogmaals een herinnering om goed na te denken over wat je schrijft. En ook te dubbelchecken of alles foutloos is. Laat je sollicitatiebrief daarom zeker ook door iemand anders (liefst met kennis van zake) nalezen. Vaak lees je over schrijffouten heen die andere mensen wel weten te ontdekken.

Je hebt niet de essentie beet gepakt

Soms focus je je wel eens op dingen die voor de rekruteerder niet tot de essentie van de job behoren. Vaak kan je op dat vlak al erg veel afleiden uit de vacature-omschrijving zelf. Lees dus goed waar de job in essentie over gaat en probeer dat in je motivatiebrief voor het voetlicht te brengen. Liefst met praktijkvoorbeelden uit je eigen carrière.

Je was geen ideale match voor het team

Vaak kom je tijdens sollicitatierondes al in contact met teamleden waarmee je gaat samenwerken. Klikt het, dan zit je goed. Voelt het stroef, dan heb je pech. De redenen daarvoor kunnen heel divers zijn. Mogelijk heb je te weinig of net te veel kennis. Of misschien sluit jouw persoonlijkheid niet helemaal aan met de verwachtingen. Het is ook altijd wat. Trek het je niet aan. Gewoon doorgaan.

Iemand anders was net ietsje perfecter

Vaak ben je wel degelijk de perfecte kandidaat. Komt er plots nog een ander voorbij waaien die om één of andere reden nog net wat perfecter is dan jij. Dat gebeurt. Sneu is het. Dat wel. Wanneer dat het geval is, vraag dan zeker na bij de rekruteerder na waar dat streepje perfect van jouw kant dan wel ontbrak. Dat kan je dan vervolgens meenemen naar een volgende sollicitatie.

De job was niet echt voor jou

Soms oordeelt de rekruteerder (vanuit zijn/haar professionele ervaring) dat de job waarvoor jij solliciteert niet voor jou is bestemd. Met andere woorden: af en toe moet je als enthousiaste sollicitant tegen jezelf worden beschermd. Jij bent overtuigd dat dit je ideale job is, terwijl dat in realiteit mogelijk helemaal niet het geval blijkt. Live and learn.

Pascal Dewulf