5 dingen waar je moet op letten wanneer je een vacature doorneemt

Een vacature lezen en begrijpen, is cruciaal om je carrière op het juiste spoor te houden. Maak je een verkeerde inschatting, dan kan dat immers heel wat verloren tijd betekenen. Deze 5 dingen helpen je alvast om een optimale inschatting te maken van een vacante baan.

Lees wat er niet staat

De woorden ‘dynamisch’, ‘ambitieus’ of ‘gedreven’ zijn woorden die je wel vaker tegenkomt in vacatures. Maar eigenlijk zeggen ze weinig of niets. Pluis de vacature verder uit naar betekenisvolle en/of meetbare vereisten. Vind je die, maak dan een optelsom en kijk voor jezelf of het nettoresultaat positief is. Met andere woorden: weeg af of de vacature voldoende relevant is voor jou. Wil je ondanks vaagpraterij in de vacature toch echt gaan voor die job? Vraag dan aan de rekruteerder om vereisten als ‘dynamisch’, ‘ambitieus’, … verder te verduidelijken.

Kijk door de commerciële boodschap heen

Het is voor bedrijven momenteel niet makkelijk om aan medewerkers te raken. Vaak steken ze dan ook een tandje bij om hun jobs wat meer te verkopen. In de praktijk betekent dit dat ze een en ander wat mooier gaan voorstellen dan het in werkelijkheid is. Mogelijk gaan ze de job bijvoorbeeld meer gewicht toekennen dan ze in werkelijkheid heeft. Lees daarom tussen de regels door om de werkelijke waarde van de job in te schatten.

Hoed je voor algemeenheden

Functieomschrijvingen kunnen soms te algemeen zijn. ‘Verantwoordelijk zijn voor de commerciële binnendienst’ zegt tegelijkertijd alles en niets. Aarzel niet om al tijdens je sollicitatie aan te geven dat het niet duidelijk is wat er nu exact van jou wordt verwacht. Doe dat uiteraard op een beleefde manier. Mogelijk krijg je dan een tussentijds antwoord waarmee je alweer verder kan. Ander is het wachten geblazen tot je sollicitatiegesprek om meer info te weten te komen. Doe je dat niet, dan zou je wel eens voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan wanneer je toch besluit om aan de slag te gaan bij die werkgever.

Toontje lager/hoger

Let ook op de toon die de vacature uitstraalt. Is die eerder directief en zakelijk dan wel open en spontaan? Je moet uiteraard voor jezelf uitmaken in welke omgeving je doorgaans het beste gedijt. Voel je je echter niet goed bij de stijl waarop de vacature is opgesteld? Dan moet je misschien toch even verder nadenken of die job echt is wat je wil.

De witte raaf

Voel jij je echt de persoon die in de vacature wordt geschetst of probeer je met alle macht die persoon te zijn? Zelfs wanneer je dat eigenlijk niet bent? Wurm je niet in honderd bochten om professioneel iemand te zijn die je in werkelijkheid niet bent. Kijk daarentegen hoe groot de match is tussen jouw persoonlijke carrière-aspiraties en de vacature. Zit dat goed, dan kan je verder op weg.

Pascal Dewulf