Zo vind jij een groene job

De opwarming van de aarde betekent een stijging van het aantal ‘groene jobs’. Regiotalent snuffelt op de jobsites en tipt jobs met een toekomst, waarbij je je steentje bijdraagt voor het klimaat.

Praktisch

Wat is een klimaatjob of een groene job?

Een klimaatjob is een job waarbij je een positieve impact hebt op het milieu. Interpreteer dat maar heel breed: van installateur van warmtepompen tot duurzame landbouwtechnieken ontwikkelen in een labo.

Hoe een groene job vinden?

– Tik op je favoriete jobsite, Regiotalent bijvoorbeeld, zoekwoorden in als duurzaamheid of ecologie.

– Surf naar gespecialiseerde sites zoals klimaatjobs.be voor een lijst met alle vacatures binnen klimaatvriendelijke bedrijven.

Coördinator duurzaamheid

Bedrijven klein en groot willen hun steentje bijdragen en naar de eigen ecologische voetafdruk kijken. Daarvoor zoeken ze een coördinator om het beleid uit te stippelen en uit te voeren. Van het bijsturen van de bedrijfscultuur tot de communicatie naar klanten, veelzijdigheid krijg je er gratis bij.

Beleid

Zin om je schouders mee onder een beter leefmilieu te zetten? Word dan beleidsmedewerker of adviseur op gemeentelijk of nationaal niveau. Kijk samen met beleidsmakers wat je kan doen om onze planeet te beschermen.

Bio-tour

Van bioboer tot verkoper in de verpakkingsvrije winkel, onze voedingsketen en de bijhorende jobs kleuren steeds groener. De consument wil vers en lokaal, en dat zie je aan de vacatures: bedrijven zoeken biobeenhouwers, chef-koks met feeling voor seizoensproducten en technici of arbeiders met een passie voor bio.

Duurzaam bouwen

Werfleiders, ingenieurs, projectleiders, technische profielen en vakmensen met een expertise in duurzaam bouwen gaan met de BEN-normen een gouden toekomst tegemoet. De vraag naar kennis omtrent duurzaam bouwen of verbouwen is enorm en dat vertaalt zich naar tal van vacatures in de bouwsector.

En verder…

Draag je je steentje bij als je een job dicht bij huis zoekt, zoals bij Regiotalent. Fiets naar het werk en verklein je ecologische voetafdruk.

Eveline Janssens