Geen zittend gat? In deze vijf jobs mag je de hele dag bewegen

Huiver je bij de gedachte om acht uur achter mekaar op een kantoorstoel te zitten? Dan zijn deze jobs jou alvast op het lijf geschreven.

Fietskoerier

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker in het stadsbeeld. Fietskoeriers die pakjes bezorgen maar ook bijvoorbeeld eten aan huis leveren. Ben je er niet vies van om iedere dag stevig op de trappers te gaan, door weer en wind? Dan is deze job jou alvast op het lijf geschreven. Je fysieke conditie zal er alvast niet op verslechteren. Lekker op de fiets en nuttig bezig zijn? Dan is dit je ding.

Postbode

Kan je er tegen om vaak voor dag en dauw in de weer te zijn om post en pakjes bij de mensen te bezorgen? In de zomer in je korte broek, maar in putje winter ook dik ingeduffeld bij de mensen aan huis komen of hun post bussen? Postbode is een nobel beroep waar je veel contact hebt met mensen en waar je eigenlijk de hele dag in beweging bent. Schrik voor een zittend gat moet je er alvast niet voor hebben.

Tuinaanleg/-onderhoud

Nog zo’n job waarin je zelden of nooit zal stilzitten. Je bent de hele dag in de weer in het groen. Soms werk je heel meticuleus om gras te millimeteren of een uit de kluiten gewassen haag te trimmen. Even vaak is het hard labeur om bijvoorbeeld een landschapstuin aan te leggen. Stevig fysiek werk schrikt je niet af en je bent graag in de natuur? Dan is deze job je op het lijf geschreven.

Fitness-instructeur

Zelf in conditie blijven en tegelijkertijd zorgen dat andere mensen in topconditie komen? Dat is wat een fitnessinstructeur doet. De onregelmatige uren neem je er graag bij alsook het feit dat je zelf steeds op scherp moet staan. Bovendien moet je echt een sociaal wezen zijn. Graag contacten leggen met andere mensen. Kan je alles afvinken? Dan kan de job van fitnessinstructeur wel eens de baan van je dromen worden.

Vuilnisophaler

Een job die gelijk staat met topsport. Lopen, sjouwen, bewegen en in de weer zijn: als vuilnisophaler doe je elke dag een meer dan stevige work-out. Het is bovendien een beroep dat met het grootste respect dient bejegend te worden. Of had je misschien liever dat het vuilnis zich torenhoog voor je deur zou opstapelen? Kortom, vuilnisophaler is een dynamische job waarbij je de wereld tot een betere plek maakt en een job die je bovendien in topconditie houdt.

Pascal Dewulf