DHL is opnieuw erkend als Top Employer

DHL België is opnieuw gecertificeerd als ‘Top Employer België 2023’ en ontvangt hiermee de internationaal erkende onderscheiding op het gebied van Human Resources management. Samen met 86 andere bedrijven kon dit logistiek bedrijf het unieke certificaat in ontvangst nemen.

Goed nieuws voor DHL België, want het bedrijf is dit jaar opnieuw gecertificeerd als Top Employer België. Dit toont aan dat DHL België zich volop inzet voor een betere wereld van werk met een uitzonderlijk hr-beleid, uitstekende werkomstandigheden en een sterke organisatiestructuur.

Betrokken medewerkers

DHL telt in ons land ruim 1.500 medewerkers. Het bedrijf is ervan overtuigd dat financieel resultaat en klanttevredenheid een direct resultaat zijn van betrokken medewerkers. Daarbij zijn diversiteit en inclusie, werken op afstand en duurzame inzetbaarheid belangrijke pijlers in het hr-beleid. Het zijn allemaal elementen die ook worden weerspiegeld in het Top Employer-gedachtegoed.

Het Top Employer Institute

Het Top Employer Institute erkent al 30 jaar werkgevers voor het scheppen van uitstekende werkomstandigheden voor hun medewerkers. In een onafhankelijke audit op ruim 400 hr-aspecten is DHL beoordeeld en vergeleken met een internationale standaard. Alleen bedrijven die de vereiste standaard van uitmuntendheid halen, worden daadwerkelijk gecertificeerd. DHL is er dan ook trots op om zich weer Top Employer te kunnen noemen.

Logistieke wereldspeler

DHL, dat deel uitmaakt van Deutsche Post DHL Group, is een wereldwijd netwerk in meer dan 220 landen met 380.000 medewerkers. Wereldwijd zorgen DHL-medewerkers voor opslag en transport van goederen. DHL’ers staan vele ondernemingen bij in hun online activiteiten. De groep zet zich ook volop in op duurzaamheid. Met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving en het milieu, draagt de groep bij aan het streven naar emissievrije logistiek in 2050.

Alle Top Employers vind je hier: www.top-employers.com

Mieke Vercruijsse