7 van de meest smerige jobs ter wereld

Niet dat je er meteen naar op zoek bent waarschijnlijk, maar toch maakten wij een lijstje met de smerigste jobs ter wereld.

Er zijn heel wat smerige jobs in de wereld, maar toch zijn er een aantal banen die er op dat vlak echt uitspringen. Die willen we jou niet onthouden. Kwestie dat je ze kan vermijden. Of misschien juist wel ernaar uitkijken. Afhankelijk van je persoonlijke smaak natuurlijk.

Vuilnisman(vrouw)

Dat deze het lijstje zou aanvoeren, is niet verwonderlijk. Shoutout naar al die mannen/vrouwen die dagelijks vaak het meest gore afval zomaar bij je thuis ophalen of verwerken in het afvalpark. Vaak druipende zakken met een smerig zootje in en een geur om van te kokhalzen. Om nog maar te zwijgen van de penetrante geur die uit de vuilniskar komt wanneer ze er achteraan op de roosters staan. Dit zijn de absolute helden van de maatschappij.

Rioolinspecteur

Wist je dat er mensen zijn die op regelmatige tijdstippen riolen inspecteren? En er vaak zelfs een wandeling in gaan maken? Het moet niet gezegd dat dit echt wel een uitdagende job is. Wat je daar tegenkomt, hoeven we je immers niet te vertellen. Om nog maar over het ongedierte te spreken waar ze even vaak krijgen mee af te rekenen.

Ontstoppingsdienst

Heb je al ooit een verstopte lavabo of toilet gehad in huis? Wanneer je er met de plunger doorgaat, komt er vaak een walgelijke geur naar boven. Er zijn echter ook momenten dat het niet meer lukt met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. En je een beroep moet doen op een ontstoppingsdienst. Die gaan met speciale machinerie door je leidingen met vaak onverwachte gevolgen. Ze hebben nooit een idee wat er hen te wachten staat. Kers op de taart is de reiniging van septische putten. Dat is al helemaal niet voor gevoelige zielen bestemd. En al helemaal niet voor personen met een goed ontwikkeld reukorgaan. Vaak slijt de afkeer wel. Maar echt verdwijnen doet het nooit.

Ongediertebestrijder

Een kakkerlakkenplaag, muizen in de holle plafonds van je huis of een nest met Aziatische hoornaars bestrijden: dat is voer voor de ongediertebestrijder. Je moet niet enkel over het nodige doorzettingsvermogen beschikken. Ook moet je quasi ongevoelig zijn voor al die krioelende beestjes.

Arbeider op een boorplatform

Je kan best geen wit hemd aandoen wanneer je als arbeider actief bent op een boorplatform. Het is een glibberige, smerige bedoening om de leidingen te koppelen en te ontkoppelen. Ook de andere werkzaamheden zijn er niet bepaald proper. Daarbovenop ben je  meestal ver weg van huis. Een troost is alvast dat je niet slecht bent betaald.

Mijnwerker

Het moet niet gezegd dat werken in mijnen een bijzonder stoffig boeltje is. Om nog maar te zwijgen over de gezondheidsrisico’s met al de stoffen die je inademt tijdens het mijnbouwproces. Vandaag genieten mijnwerkers doorgaans al van een betere bescherming. Voor je gezondheid moet je het echter niet doen.

Vleesverwerker

Karkassen aan stukken snijden, ingewanden verwijderen en wat nog meer. Het zijn dingen waar je als gemiddelde sterveling niet echt mee bezig wil zijn. Gelukkig zijn er nog moedige mannen (en vrouwen) die deze job wel voor hun rekening willen nemen. In slachthuizen bijvoorbeeld of andere vleesverwerkende bedrijven. Gelukkig maar.

Pascal Dewulf