7 redenen om voor een job in logistiek te kiezen

Een job in logistiek? Dan zit je gebeiteld want de logistieke sector in Vlaanderen floreert als nooit tevoren. Denk onder andere aan de enorme boost van e-commerce ten gevolge van de coronacrisis. Wij geven je daarbovenop nog eens 7 redenen om er echt voor te gaan in de logistieke sector.

1. Je bent (heel) snel aan een job

De logistieke sector is een sector waar de vraag naar goede werkkrachten momenteel zeer groot is. Tja, dan weet jij natuurlijk ook dat ze er staan te springen om jou met heel veel enthousiasme binnen te halen.

2. Je verdient (meer dan) aardig je boterham

Zie punt 1. De vraag naar helpende handen in de logistieke sector is groot en het aanbod in verhouding eerder schaars. Daarenboven zal die vraag in de toekomst alleen maar groter worden. Lees: je kan aardig onderhandelen over je loon en/of extralegale voordelen. Yes, you can.

3. Je komt terecht in een erg veelzijdige sector

De jobaanbiedingen in de logistieke sector zijn bijzonder gevarieerd. Dat gaat van order picker over magazijnmedewerker langs chauffeur/leveraar tot logistiek bediende of verantwoordelijke kwaliteitsbewaking.

4. Je job loopt als een trein

Als er iets is dat de logistieke sector typeert, is het de dynamiek die erin zit. Alles loopt er als een Zwitsers uurwerk. Tot op de seconde, dag en nacht. Vervelen? Daar zal je geen tijd voor hebben. Je dagen en/of nachten zullen voorbijvliegen. Zoveel is zeker.

5. Je hebt een job met verantwoordelijkheid

Op welk niveau je ook in de logistiek aan de slag bent, je verantwoordelijkheid is steevast groot. Denk daarom niet dat wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts bestellingen inpakt, je maar een radertje in een groot geheel vormt. Wanneer de logistieke machine immers op eender welk niveau hapert, dreigt het hele systeem stil te vallen. Je job in de logistiek is dan ook erg belangrijk. Ze laat de wereld (figuurlijk) draaien.

6. Je krijgt doorgroeimogelijkheden

Eens je aan de gang bent in de logistieke sector heb je doorgroeimogelijkheden zat. Het is de sector bij uitstek waar bij voorkeur mensen die er al aan de slag zijn, kunnen doorgroeien. Ze kunnen het er namelijk missen als kiespijn om telkens nieuwe mensen te moeten inwerken. Daar is doorgaans te weinig tijd voor. Ideaal voor jouw logistieke carrière dus.

7. Je professionele toekomst is verzekerd

Met onder andere de shift van retail (de winkel in het stadscentrum) naar e-tail (e-commerce) zullen in de logistieke sector alsmaar meer mensen nodig zijn. Ben je er aan het werk, dan kan je er donder op zeggen dat je ook over tien of twintig jaar nog altijd aan de slag zal zijn in een boeiende job.

Pascal Dewulf