Kan je als ‘starter’ aanspraak maken op jeugdvakantie?

Als werknemer bouwde je je vakantierechten voor dit jaar op via de prestaties die je vorig jaar leverde.  Ga je dit jaar pas aan de slag als werknemer dan heb je dus voor dit jaar eigenlijk geen vakantierechten opgebouwd.  Toch kan je dan onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op ‘jeugdvakantie’. Wat houdt dat juist in?

Wat is het?

De wetgever heeft een systeem van jeugdvakantie uitgewerkt om jonge werknemers die nog geen vakantierechten konden opbouwen toch toe te laten onder bepaalde voorwaarden vakantiedagen op te nemen. Meer bepaald kan je als startende werknemer zoveel extra jeugdvakantie opnemen (bovenop de wettelijke vakantie die je hebt) tot je totale vakantieperiode vier weken bedraagt.

Voorwaarden

Om zo’n jeugdvakantie te kunnen opnemen moeten er wel een aantal voorwaarden vervuld zijn.  Zo moet je jonger zijn dan 25 jaar op 31 december van het vakantiedienstjaar. Het vakantiedienstjaar is het jaar dat voorafgaat aan het kalenderjaar waarin de vakantie wordt toegekend. Verder moet je je studies of opleiding beëindigd hebben tijdens het vakantiedienstjaar en moet voor minstens één maand via een arbeidsovereenkomst in dienst getreden zijn van een werkgever.

Hoeveel dagen?

Als je aan die voorwaarden voldoet, heb je recht op vier weken jeugdvakantie.  Het aantal dagen vakantie waarop je sowieso als werknemer al recht hebt (omdat je bijvoorbeeld in het vakantiedienstjaar al een bepaalde periode werkte) wordt hier wel van afgetrokken.

Het opnemen van dagen jeugdvakantie is overigens een recht en geen verplichting.  Je kan er dus voor kiezen alle jeugdvakantiedagen op te nemen, er geen op te nemen of een aantal (en niet alle) dagen op te nemen. De precieze dagen waarop je de vakantie neemt, moet je vastleggen in overleg met je werkgever.

Word je betaald?

Je werkgever moet je niet betalen voor de dagen jeugdvakantie die je opneemt.  Toch betekent dit niet dat je voor deze dagen geen enkele vergoeding krijgt.  Je kunt nu eenmaal genieten van een uitkering van de overheid. Die bedraagt in principe 65% van je (begrensd) brutoloon tijdens de eerste maand waarin jeugdvakantie wordt genomen. Weet wel dat jij en je werkgever om deze uitkering te kunnen krijgen een aantal formaliteiten moeten vervullen.

Jan Roodhooft, advocaat