De leukste ICT-jobs

Computerspelletjesprogrammeur, socialmediamanager en webdesigner zijn maar enkele van de meest gewilde jobs in het ICT-veld. Maar heb je al gedacht aan een job als cloud architect of app-ontwikkelaar? Streekpersoneel lijst de leukste mogelijkheden op.

Cloud Architect/Engineer

Klaar voor een uitdaging? Als cloud architect bedenk, ontwikkel en onderhoud je de cloud van je bedrijf. Je bent van vele markten thuis: netwerken hebben geen geheimen voor jou, net als programmeren en de beveiliging van systemen en gegevens.

App Ontwikkelaar

Apps zijn booming business. App-ontwikkelaars zijn van A tot Z betrokken bij het proces: het bedenken, ontwikkelen, implementeren en onderhouden van de app. Ook na de lancering blijf je de app updaten zodat deze helemaal mee is met zijn tijd.

Videospelprogrammeur

De gamingindustrie blijft groeien en dus ook de vraag naar game addicts die videospelletjes bedenken en ontwikkelen. Nieuwe mogelijkheden op gebied van graphics, technologie en virtuele realiteit doen de markt groeien. Als je fantasie het kan bedenken, krijg je het als videospelprogrammeur in een spel gegoten.

Security Beheerder/Officer

Beveiliging en privacy worden steeds belangrijker in een wereld waarin we alles online gooien. Als securitybeheerder wapen je je bedrijf en je collega’s tegen cyberaanvallen van buitenaf. Je treedt op als een soort virtuele buitenwipper. Verder zorg je dat de medewerkers zorgvuldig omgaan met gegevens en de privacyrichtlijnen.

Webdeveloper/Designer

Online diensten en webshops groeien als paddenstoelen uit de digitale grond. Bedrijven willen een nieuwe generatie consumenten bereiken en schakelen de hulp in van webdevelopers om een nieuwe generatie websites te ontwikkelen. Webdesigners houden zich bezig met het design van de site, terwijl developers de site vertalen naar computertaal zoals html.

Socialmediamanager

Hou de klanten van jullie bedrijf op de hoogte van nieuwe lanceringen, post winacties, maak een vlog van jullie teambuilding of ga in dialoog met klanten via sociale kanalen. Als socialmediamanager ben jij het digitale uithangbord van het bedrijf en hou je de socialemediakanalen van het bedrijf up-to-date.

Eveline Janssens