Mag je baas beslissen of je al dan niet op kantoor werkt?

Thuiswerken wordt niet langer aanbevolen (wel nog in Brussel). Betekent dat dan dat je baas mag eisen dat je voortaan weer afgeborsteld op kantoor verschijnt?

Telewerk was al langer niet meer verplicht. Nu wordt het ook niet langer meer aanbevolen. Het is geen toeval dat de overheid nu definitief af wil van coronaregels rond thuiswerk. Het merendeel van de Vlamingen kreeg ondertussen immers zijn coronaprik(ken). De werkplek op kantoor lonkt dan ook opnieuw. Toch is het niet zo dat bedrijven per se willen terugkeren naar het kantoorleven van weleer. Uit onderzoek van NSZ bij zowat tweehonderd kleine- en middelgrote ondernemingen blijkt namelijk dat bijna tachtig procent thuiswerk verder wil ondersteunen.

Voor niets gaat de zon op

De redenen van die gewilligheid zijn divers: bedrijven willen hun medewerkers faciliteren. Anders gaan ze misschien richting concurrentie die wel thuiswerken stimuleert. Ook ontdekken bedrijfsleiders dat kantoren best wel duur zijn. Door mensen meer thuis te laten werken, kunnen ze de operationele kosten drukken en dus hun spaarpot extra aandikken. Voor niets gaat de zon op. Ook is het ondertussen bewezen dat het merendeel van de mensen bij thuiswerk een stuk productiever is dan op kantoor. Heel wat bedrijven denken dan ook echt na over een hybride werkkader.

Covid safe

Allemaal goed en wel, maar de hamvraag nu: kan je baas jou verplichten om voortaan weer op kantoor te komen werken? Het antwoord daarop is ‘ja’, maar met enige nuance. Er bestaat immers geen wettelijk recht op thuiswerken, tenzij jouw arbeidsovereenkomst dat expliciet vermeldt. Anderzijds is je baas verplicht om voor een gezonde kantooromgeving, lees covid safe, te zorgen. Kan hij dat niet, dan heb je in principe recht om vanaf thuis verder te werken tot hij zijn zaakjes op dat vlak wel op orde heeft. Toch kan je je ook niet ad hoc beroepen op die zorgplicht. Voel je je niet veilig om weer naar kantoor te gaan doordat je bijvoorbeeld het openbaar vervoer moet gebruiken? Daar heeft jouw baas dan weer niets mee te maken.

Talent management

Los van de letter van de wet hebben bedrijven er vandaag alle belang bij om hun medewerkers dat te laten doen waar ze zich het best bij voelen. Werk je graag thuis? Prima. Liever op kantoor? Ook goed. Alleen zo kan je baas op een gezonde manier aan talent management doen. In Nederland zijn ze op dat vlak alvast een stukje verder. Daar ligt bij de overheid al een voorstel ‘Werken waar je wil’ op tafel. Wordt vervolgd.

Pascal Dewulf