Projectverpleegkundige: flexibel werk in de zorg

Ben je gebeten door werken in de zorg en wil je een vast contract, maar proef je tegelijkertijd graag van verschillende jobs? Dan is projectverpleegkundige iets voor jou. Sam Baro, ceo van X-Care, legt uit hoe deze nieuwe manier van werken in elkaar zit.

Wat is een projectverpleegkundige?

Een projectverpleegkundige, zowel een bachelor als een HBO5, gaat op een compleet nieuwe manier aan het werk. Hij of zij combineert een vast contract met een carrière vol boeiende projecten. Wij, X-Care, nemen de mensen vast in dienst en we linken de meest geschikte persoon binnen ons werknemersbestand aan de projectaanvragen.

Welk type mensen kiezen voor deze job?

Mensen die bewust verschillende projecten willen doen. Zo kunnen ze projecten in ziekenhuizen afwisselen met projecten in de thuiszorg, woonzorgcentra, maar evengoed gaan ze tijdelijk aan de slag als bedrijfsverpleegkundige, komen ze terecht in een wijkgezondheidscentrum of een centrum voor mensen met een beperking. Als deze flexibiliteit niet aangeboden zou worden, dan zouden ze sowieso niet lang in eenzelfde job blijven, maar heeft de instelling er misschien wel veel in geïnvesteerd.

Wat zijn de grote voordelen voor de werknemer?

Er zijn er zoveel. Mensen kunnen verschillende zorginstellingen en disciplines leren kennen en krijgen de mogelijkheid uit te zoeken waarin ze zich eventueel willen verdiepen. Ze onderhouden bovendien verpleegtechnische technieken of leren er nieuwe bij. Daarnaast breiden ze snel hun professionele netwerk uit. Door de opvolging en begeleiding van bij ons vergroten ze ook hun groeikansen. Er wordt veel flexibiliteit van hen gevraagd, maar ze krijgen er ook zeer veel terug. Denk maar aan de flexibele verlofregeling. En ook niet onbelangrijk: een projectverpleegkundige heeft de mogelijkheid zich buiten de roddelcultuur van een afdeling te stellen.

En voor de werkgever?

Die kan een beroep doen op een verpleegkundige voor een bepaalde periode, zodat die geen onnodige vaste kosten hoeft te doen. Bovendien krijgt de instelling mensen met ervaring die dus snel en breed inzetbaar zijn. Ze komen ook met een open blik in de instelling en kunnen er dus een frisse wind laten waaien en zo houden ze iedereen scherp. Bovendien hoeft de instelling niet te investeren in opvolging, want deze taak nemen wij op ons.

Het is een uniek model dat volgens jou ook in andere sectoren ingezet kan worden. Leg eens uit.

Uiteraard. Wij bieden een flexibele oplossing om de gaten op korte en middellange termijn op te vullen zonder dat organisaties moeten overgaan tot aanwervingen en weer afvloeiingen. Dit concept zorgt voor een gezond doorsijpelen van nieuw bloed in de sector. Ik denk dat veel sectoren te kampen hebben met het probleem dat mensen te lang op dezelfde stoel blijven zitten en dus niet meer scherp gehouden worden.

Je pleit er voor om meer flexibele werknemers in te zetten in de zorgsector.

Ik wil de zorgsector aanmoedigen om te gaan voor 10% flexibele jobs om dus expertise van elders binnen te halen. Dat leidt tot een stijging van het algemeen niveau.

Mieke Vercruijsse