Mag je als verpleger of zorgkundige zaken gaan rondvertellen over een patiënt?

Als verpleger of zorgkundige kom je met heel wat patiënten in aanraking waarover je allerlei zaken verneemt, bijvoorbeeld over hun gezondheidstoestand. Mag je die kennis zomaar delen met bijvoorbeeld familie of vrienden? Wat riskeer je als je dat toch doet?

Beroepsgeheim?

Als verpleger en als zorgkundige heb je een beroepsgeheim. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld als je achter de balie in een ziekenhuis aan de slag gaat. Dat betekent dat je niet zomaar zaken mag gaan rondvertellen over patiënten. Overigens gaat je beroepsgeheim verder dan louter medische informatie die je over een patiënt verneemt. Ook bepaalde niet-medische geheimen die je van of over de patiënt te weten komt, mag je niet zomaar gaan rondbazuinen.

Waar staat dat?

Het feit dat je een beroepsgeheim hebt, wordt vooreerst aangegeven in het strafwetboek. Tevens moet je rekening houden met de privacywet. Daarnaast zijn er ook deontologische codes die het beroepsgeheim voorzien.  Zo geeft de code voor verpleegkundigen bijvoorbeeld aan dat de verpleegkundige steeds de wettelijke verplichtingen van het beroepsgeheim en de privacy van de zorgvrager en zijn omgeving moet respecteren.

De code vervolgt dat de verpleegkundige hieraan bijzondere aandacht moet geven bij het gebruik van elektronische communicatie en sociale media en dat hij gegevens over de verzorging enkel deelt met de zorgverleners die hiervoor wettelijk bevoegd zijn en voor zover die nodig zijn voor hun zorgen aan de zorgvrager. Met akkoord van de zorgvrager kan hij ook de gewenste informatie geven aan diens omgeving.

Je houdt je er niet aan

Hou je je niet aan dit beroepsgeheim dan riskeer je vooreerst strafrechtelijke sancties. Op dit moment zegt het huidige strafwetboek (er komt een nieuw) dat je een gevangenisstraf en een geldboete riskeert.  Bovendien bestaat de kans dat de patiënt over wie je allerhande informatie gaat rondbazuinen, meent dat je hem hiermee schade berokkent en dat deze een schadevergoeding van je vraagt.  Verder zou ook je werkgever sancties tegen jou kunnen nemen en je eventueel zelfs kunnen ontslaan om een dringende reden.

Jan Roodhooft, advocaat