Zo heb je zin in het werk

Heb je ook van die periodes dat je je moet slepen naar je werk? Dat je zin in een werkdagje ver te zoeken is? Goed nieuws, want met deze tips ga je weer met plezier werken.

Een concreet doel

Zorg dat je elke dag een concreet doel voor ogen hebt. Dat is veel fijner dan elke dag het kantoor binnen te stappen en het werk over je heen te laten komen.

Je collega’s

Misschien vind je je werk niet zo bijzonder, maar je collega’s wel. Investeer in de banden met je collega’s. Je werk wordt leuker als je werkt met vrienden. Een drink na het werk, een gezellige lunch samen in het park? Kom gerust zelf met initiatieven en je zal merken dat de collega’s wel volgen.

Uitdagingen

Zelfs als je je werk saai vindt, zijn er manieren om jezelf uit te dagen. Probeer je werk bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd af te ronden of daag jezelf uit om meer gedaan te krijgen dan normaal. Of probeer het recordaantal aanwezigen voor een activiteit te verbreken.

Neem initiatief

Het mag ook eens iets anders zijn. Neem dus een taak op binnen het bedrijf die niet direct gelinkt is met je eigen job. Wil jij je even buigen over het spel voor de teambuilding? Of organiseer je graag de paasbrunch? Of kom eens met een voorstel om de middagpauzes leuk in te vullen en zet je schouders onder dit project. Je zal merken dat je hier al snel extra energie uithaalt.

Je persoonlijke ontwikkeling

Gebruik je job voor je persoonlijke ontwikkeling. Volg een cursus die je boeiend vindt over een onderwerp dat niet echt rechtstreeks iets met je werk te maken heeft. Of spijker je soft skills bij. Of ga netwerken en leer zo heel veel bij op alle vlakken.

Mieke Vercruijsse