Warm, warmer, warmst!

Tropische temperaturen? Werk je nog (deels) thuis en kan je maar één dag per week van de airco op kantoor genieten? Zo hou je het koel op je thuiswerkplek!

Potdicht

In landen met een heet klimaat hebben ze het begrepen: doe alles dicht en hou de warmte buiten. Gelukkig hebben we onze oer-Vlaamse rolluiken. Zet ’s ochtends, als het buiten nog koel is, alles open. Zodra de zon zich laat zien en de temperatuur stijgt, doe je de ramen dicht en laat je de rolluiken en/of zonwering neer.

Sluimerende hitte

Zet alle apparaten die je niet gebruikt uit. Toestellen op stand-by blijven hitte produceren, ook al denk jij dat ze uit staan. Pluspunt? Het is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Handige helper

Werk je op de zolderverdieping onder een schuin dak inclusief dakramen? Grote kans dat je tegen midden juli over een persoonlijke sauna beschikt. Misschien is de aanschaf van een goede ventilator of een mobiele airco een optie. Zo blijft het werkbaar voor jou en voor je kinderen, want je hoeft hun speelkamer niet in te pikken.

H2O

Het voordeel van thuiswerken? Niemand die ziet wat zich onder je bureau afspeelt. Zet er een bak fris water neer en dompel je voeten onder. Je zou bijna een vakantiegevoel krijgen, niet?

Hou het luchtig

Kies voor luchtige werkkledij zoals linnen of katoen. Je kan gerust in short en teenslippers werken, want enkel je bovenlichaam is in beeld tijdens je videomeeting. Bye, bye dresscode op het werk, hallo casual summer wear.

Ice coffee

Hydrateren is belangrijk. Drink voldoende water. Zet een grote fles klaar op je bureau en probeer de hele dag door te drinken. Ook je favoriete kantoordrank kan koud geserveerd worden. Laat de warme koffie of thee voor wat het is en ga voor een iced frappé, huisgemaakte ijsthee of een heerlijke mocktail.

Garden Office

Werkt de wifi wat mee in de tuin, dan kan je eventueel een koele plek opzoeken onder een boom. Wel even zorgen dat het plonsbad en het kinderspeelgoed ver genoeg staan, je laptop houdt niet van water of rondvliegende springtouwen/ballen/emmertjes (schrappen wat niet past).

Nine to five?

Heb je de kans om je werkuren aan te passen aan de hitte? Kies er dan voor om ’s ochtends vroeger te beginnen met werken en gebruik te maken van de koele uren. Of werk ’s avonds wat meer, als de temperaturen beginnen te zakken.

Ice, ice baby

Gebruik koelelementen om je polsen, de achterkant van je knieën of nek te verkoelen. Je voelt meteen een verschil en kan zo je hele lichaam een beetje koelte gunnen.

Regiotalent wenst jullie een fijne (werk)zomer toe!

Eveline Janssens