Drie zaken die je nu moet weten over corona en je job

Ben je op dit moment nog verplicht om thuis te blijven van het werk als je corona hebt?  Heb je nog recht op vaccinatieverlof als je je wil laten vaccineren tegen corona? En kan je nog thuisblijven als een van je kinderen corona heeft?

Vroeger golden er allerhande maatregelen (gaande van verplichte isolatie, vaccinatieverlof, tijdelijke werkloosheid…) als iemand besmet was met corona. Maar hoe zit dat op dit moment?  Gelden die maatregelen nog? Wat moet je daar precies over weten?

Thuisblijven?

Als je besmet bent met corona adviseert de overheid om thuis te blijven. Dat is echter geen verplichting meer.  Ben je besmet met corona (of is een van je inwonende familieleden besmet) dan mag je perfect gaan werken.  Iets anders is het natuurlijk als je je ziek voelt.  In dat geval ben je nu eenmaal arbeidsongeschikt en kan je dan ook aanspraak maken op gewaarborgd loon. Weet ook dat tijdelijke werkloosheid wegens overmacht te wijten aan corona niet meer mogelijk is.

Je zou met je werkgever natuurlijk ook kunnen afspreken dat je een aantal dagen telewerk doet of als je niet ziek bent afspreken dat je een aantal dagen inhaalrust of vakantie opneemt (of verlof zonder wedde opneemt).

Weet overigens dat er binnen het bedrijf van je werkgever ook spelregels zouden kunnen zijn uitgewerkt.

Vaccinatieverlof?

Als je beslist je nogmaals te laten vaccineren tegen corona, dan kan je daar geen vaccinatieverlof meer voor opnemen.  Je kan dus niet ‘betaald’ afwezig blijven van het werk om redenen van de vaccinatie. Wat je wel kan doen, is je te laten vaccineren buiten de werkuren of voor de uren dat je afwezig bent vakantie op te nemen.  Ook inhaalrust of bijvoorbeeld het vragen of je verlof zonder wedde mag nemen behoort eventueel tot de mogelijkheden.

Je kind is thuis

Het systeem van tijdelijke overmacht voor het geval je kind thuis moest blijven wegens bijvoorbeeld besmettingen op school geldt niet langer. Wil je thuisblijven bij je zieke kind dan kan je eventueel een beroep doen op bijvoorbeeld de regeling rond het zorgverlof.

Jan Roodhooft, advocaat