Deze jobs zijn bevordelijk voor jouw relatie

Een juiste work/life balance is cruciaal voor een gezonde relatie. Deze jobs zijn alvast bevorderlijk voor de goede verstandhouding tussen jou en je partner.

Romantiek, een gezonde verstandhouding en een stressvolle job die je constant bezighoudt, gaan niet bepaald hand in hand. Ook voldoende tijd samen doorbrengen en een gezamenlijk levensritme zijn cruciaal voor partnergeluk. Een grote boosdoener op dat vlak is bijvoorbeeld het feit dat jij overdag werkt en je partner ’s nachts. Het moet niet gezegd dat jullie gezamenlijke basis daardoor stevig wordt aangetast. Je ziet mekaar een pak minder en dat leidt niet zelden tot vervreemding en uiteindelijk tot een relatiebreuk.

Samen uit, samen thuis

Regelmaat is dus niet zo slecht, ook in je relatie. Alhoewel een gezamenlijke 9-to-5-job doorgaans als saai en voorspelbaar wordt bestempeld, vormt ze voor je relatie alvast een boost. Daardoor zijn jullie immers vaker samen en of je het nu wilt of niet, dat schept een band. Het is een fabeltje dat weg zijn van je partner de vlam tussen jullie steevast laat opflakkeren. Vaak gaat het in omgekeerde richting. Ook een job waarbij je vanaf je thuisbureau aan de slag kan zijn, is bevorderlijk voor jouw liefdesleven. Zit je in sferen van ICT, sociale media, webdesign, app ontwikkeling, marketing, storytelling (journalistiek, copywriter, …), dan kan je vast en zeker uurtjes van thuis uit kloppen. Je partner zal je er dankbaar voor zijn.

Blablabla

Ben je professioneel actief in de wereld van de communicatie, dan zit je ook goed. Uiteraard ervan uitgaande dat je weet hoe je correct, efficiënt en coherent moet communiceren en over de nodige emotionele intelligentie beschikt. Ben je pr-specialist, woordvoerder, … dan heb je relatiegewijs vaak een streepje voor. Ook daar kan je echter doorschieten. Heb je te veel doorzicht van communicatie en kan je partner tijdens gesprekken en/of discussies daarom onvoldoende zijn of haar ei kwijt (omdat jij steevast de puntje op de i weet te zetten), dan ben je er ook aan voor de moeite. “Ieder nadeel heb z’n voordeel”, zei Johan Cruijf ooit.

Liefde of niet

Raar, maar waar: jobs waarin je te veel verdient, kunnen je relatie op den duur ook ondermijnen, althans volgens het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Marriage and Family. Je salaris zou niet te veel van mekaar mogen afwijken omdat dit tot discussies zou kunnen leiden op het vlak van bijvoorbeeld financiële regelingen. Het zou blijken dat dit nog meer tot uiting komt wanneer de vrouw in de relatie meer verdient dan de man. Zelf vinden we het nogal een weinig volwassen instelling die niet bepaald getuigt van maturiteit, maar goed: in de praktijk blijkt het toch vaak een twistpunt te zijn tussen partners. Een mens kan zich in die optiek afvragen hoezeer de factor liefde voor mekaar in de relatie dan wel een rol speelt. Maar goed, dat is een andere discussie.

Pascal Dewulf