7 tips om je carrière boeiend te houden

Je carrière spannend houden, dat vereist enige inspanning en focus. Met deze 7 tips ben je alvast een flink eind op weg.

1. Vind uit waarom er stof op je carrière zit

We hebben allemaal wel eens een mindere dag, maar het mag geen leidraad worden doorheen je professionele leven. Voldoet je job niet (meer) aan je verwachtingen of werd je job(omschrijving) verkeerd aan jou voorgesteld tijdens jouw sollicitatie? Zoek uit waar het professionele schoentje knelt, en dokter vervolgens een oplossing uit.

2. Verander je manier van werken

Misschien moet je het werkgewijs eens over een andere boeg gooien en van stijl veranderen. Ben je bijvoorbeeld resultaatgedreven, zorg dan ook dat je steeds objectieven hebt die je kan waarmaken. Indien je nood hebt aan regelmatige contacten met je collega’s, bouw dat dan ook in je werkdag in.

3. (Her)ontdek je hobby’s of interesses

Misschien ligt daar het zaadje voor een nieuwe carrièreontwikkeling. Ook buiten je werk is zingeving cruciaal en helpt het je bovendien om nieuwe wegen te zien die je misschien voordien niet in de gaten had. Merk je een overlapping tussen je hobby’s/interesses en je job, probeer daar dan iets mee te doen.

4. Wees proactief

Begin je week met een lijstje van dingen die je die week moet realiseren. Zo heb je gelijk een aantal dingen om naartoe te werken.

5. Wees positief

Positiviteit kan echt wel het verschil maken. Zie je werkdag ook als iets positiefs. Verander je state of mind. Je zal zien, het zal een wereld van verschil maken.

6. Verander van job binnen je bedrijf

Waarom ga je eens niet een nieuwe weg op binnen het bedrijf waar je aan de slag bent? Je kent het reilen en zeilen van het bedrijf, maar er staat je dan toch wel een nieuwe uitdaging te wachten.

7. Leer nieuwe dingen

Iets nieuws leren kan je moreel een enorme boost geven. Een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen, is als een frisse douche voor lichaam en geest. Je voelt je gelijk een ander mens en misschien kan je je nieuw aangeleerde vaardigheid toepassen in je job.

Pascal Dewulf