7 Spotify playlists die je helpen om de dag op je thuiswerkplek superproductief door te komen

Aan de slag op je thuiswerkplek en je dag tussen al het geroezemoes van partner en kinderen toch superproductief doorkomen? Dat kan, met deze 7 Spotify playlists.

1. The Most Productive Playlist Ever – Songs For Work

In tegenstelling tot wat de titel laat vermoeden, bevat deze playlist heel wat uptempo nummers van onder anderen White Panda, Jay-Z, Kenna,… Voor ons niet echt ideaal als concentratiehulpmiddel maar misschien werkt het wel prima voor jou.

2. Ships in the night

‘Ships In The Night’ bevat nummers van songwriter, multi-instrumentalist en producer Alethea Leventhal. Zij is vooral bekend om haar mix van donkere, ambient electro. De hypnotiserende deuntjes zetten je focus helemaal op scherp. Wij probeerden het. En het werkt echt. Na lang luisteren, word je misschien wel wat melancholisch. Maar goed, dat hangt af van persoon tot persoon.

3. Work from home

Een binnenkopper. Vlot verteerbare deuntjes van Post Malone, Ed Sheeran en ook Sam Smith om er een aantal te noemen. Feel good muziek, net energiek genoeg om je de nodige punch te geven maar niet te energiek dat het na een tijdje op de heupen gaat werken.

4. Japanese Classic Piano Composers

Japanse klassieke muziek? Jazeker. Het kruim van de Japanse klassieke componisten op deze playlist zorgt voor een bijzonder rustgevende ervaring waardoor je die stresspieken weer snel naar beneden haalt. Er zit zelfs een nummer bij getiteld, ‘Quarantine’. Onze favoriete playlist in het lijstje.

5. French Jazz Café

Op zoek naar wat muzikale elegantie tijdens je werkdag? Dan is dit je playlist. Uptempo jazz en jazz ballads wisselen mekaar af in een very french sfeertje. Eén keer beluisteren en de volgende dag loop je fluitend met een stokbrood onder de arm richting je thuiswerkplek.

6. Total dedication

De toewijding die deze playlist teweeg wil brengen komt van themamuziek van videospelletjes. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wanneer gamers themamuziek van hun favoriete spelletje horen ze zich doorgaans veel harder gaan concentreren en helemaal in the zone komen. Of dat ook lukt op je thuiswerkplek terwijl je een projectplan in mekaar zet, kan je enkel weten door deze playlist uit te proberen.

7. Nature sounds

Op zoek naar een streepje natuur terwijl je die Excel-sheet nog vol ingewikkelde formules moet gieten? Dan zit je met ‘Nature Sounds’ gebeiteld. Je hoort zachtjes regendruppels vallen, vogels fluiten maar ook het ruisen van de oceaan. Alles wat je nodig hebt om de natuur tot bij je thuiskantoor te brengen dus.

Pascal Dewulf