7 manieren om een professionele herfst- of winterdip tegen te gaan

Daar gaan we weer voor een seizoen met vallende blaadjes, fikse regenbuien en brrrrr…. frisse temperaturen. De overgang van zon, T-shirt en flipflops naar die wollen trui en donkere dagen is niet altijd even prettig. Zo ga je die herfst- of winterblues alvast tegen.

1. Maak het gezellig

Het najaar is zo’n typisch moment dat we wat meer binnenshuis leven. Maak het daarom op kantoor of thuiswerkplek ook wat gezelliger. Koop wat leuke accessoires om je werkplek op te vrolijken. Zorg (af en toe) voor een gezellig muziekje op de achtergrond. Kortom, doe gezellige dingen.

2. Zorg voor (dag)licht

Licht is erg belangrijk voor je mentale gezondheid. Voorzie daarom voldoende licht op je werkplek. Een gezellige tafellamp met warm licht kan al wonderen doen. Maak indien mogelijk ook een kort ommetje tijdens bijvoorbeeld je lunchpauze om wat frisse lucht op te snuiven, maar ook om wat daglicht te absorberen.

3. Verwen jezelf

Neem tijd voor een lekker lang bad, pik een leuke serie mee op Netflix of ga met een vriend(in) naar een leuk concert. Zorg voor ontspanning, daar knap je van op tijdens die donkere herfst- en winterdagen. Zo bouw je weer voldoende energie op voor een nieuwe werkdag.

4. Maak een boswandeling

De natuur brengt rust. Hoor het ruisen van de bomen, het ritselen van de blaadjes onder je voeten en geniet van de zonnestralen die op je gezicht vallen. Door de natuur lopen, maakt dat je alles even op zijn beloop kan laten. Dat gevoel brengt een ongelooflijke ontspanning.

5. Eet wat lekkers

Wanneer het koud en guur is, kan een mens niet leven van slaatjes en magere yoghurt. Als de maag vol is, wordt het hart vrolijk zegt het spreekwoord wel eens. We worden allemaal blij van lekker eten. Trakteer jezelf tijdens de werkdag dan ook al eens op een kop thee of koffie met een lekker chocolaatje bij of iets van die strekking.

6. Maak tijd voor een gezellige babbel

Praten met positieve, blije mensen zorgt ervoor dat je de dingen gaat relativeren, ook die herfst- en winterdip.

7. Leef je in

Elk seizoen heeft zijn charme. Hou dan ook niet vast aan de zomer in de herfst of winter. Verander je mindset en ga in die ook wel gezellige herfstmodus. Je zal zien, het doet wonderen.

Pascal Dewulf