7 manieren om de herfstblues op de werkplek te overwinnen

Word je ook een beetje mistroostig nu de eerste blaadjes van de bomen naar beneden dwarrelen? Dat gebeurt. Toch moet je opletten dat het je niet te pakken krijgt op de werkplek. Dit zijn alvast 7 manieren om de herfstblues te overwinnen.

Ga naar buiten

Raar maar waar. Ook wanneer je wandelroute bezaaid is met gekleurde herfstbladeren, doe je er goed aan om eropuit te trekken. Daglicht doet immers wonderen voor je happy-gevoel.

Bewegen maar

In de herfstperiode durf je al eens een loopronde of fitnesstraining overslaan. Eentje kan uiteraard geen kwaad, maar maak er geen gewoonte van. Sporten zorgt er immers voor dat je lichaam in vorm blijft. Het geeft je (vooral achteraf) een energieboost van jewelste. Dat komt omdat je lichaam ook na het sporten nog doorgaat. Onder andere je bloedcirculatie is dan optimaal. Kortom, je voelt je kiplekker.

Praatjesmaker

Vooral bij het wisselen van de seizoenen is het nodig dat je misschien wat vaker een praatje maakt met collega’s, familie of vrienden. Een praatje is meer dan een babbel. Het zorgt voor gezelligheid en sfeer. Kortom, net dat wat je nodig hebt om die herfstblues tegen te gaan.

Slaap

Niet op de werkplek natuurlijk (behoudens een powernap als dat kan), maar wel thuis na een drukke werkdag. De dagen worden korter en de nachten langer. Om acht uur ’s avonds voelt het daarom vaak al aan alsof het middernacht is. Geef toe aan dat gevoel en ga wat vroeger naar bed. Je lichaam en je grijze massa zullen je er dankbaar voor zijn.

Muziek verzacht de zeden (en de herfst)

Een leuk muziekje en gewoon even zitten genieten: geen betere remedie om de herfst tegemoet te gaan. Je zal zien dat je herfstblues smelt… als sneeuw voor de zon. Dat komt omdat de serotonine in je lichaam op dat moment piekt. Niet toevallig het gelukshormoon.

Probeer iets nieuws

Studeer wat bij, neem een muziekinstrument ter hand, ontdek een nieuwe taal. Alles waarbij je nieuwe dingen aanleert, geeft je doorgaans een fijn gevoel. Niet evident tijdens de herfst omdat we dan weer in onze schulp kruipen. Maar, ga er toch voor. Je zal versteld staan van jezelf en van het resultaat.

Relativeer

Niets beter tegen de herfstblues dan relativeringsvermogen. Elk seizoen heeft zijn schoonheid. Stel je voor dat het eeuwig zomer zou zijn? Het is net die dynamiek van de seizoenen die ook voor de dynamiek in jouw leven zorgt. Laat je erdoor inpakken en geniet volop van de herfst.

Pascal Dewulf