7 jobs die je fit en gezond houden

Fit en gezond blijven op de werkvloer: het kan. Met deze jobs bijvoorbeeld.

1. Fitnesscoach

Het moet niet gezegd dat je als fitnesscoach steevast in topvorm hoort te zijn. Je moet steeds het goede voorbeeld geven aan je cursisten opdat zij ook gemotiveerd worden/blijven om zelf in topvorm te raken. Indien sporten, transpireren, zuchten en puffen je ding is dan zit je goed met een job als fitnesscoach. Altijd in topvorm zijn en er nog voor betaald worden, wie wil dat niet?

2. Postbode

Als postbode zal je niet vaak stilzitten. Voor je ronde post sorteren en vervolgens de baan op om alles netjes af te leveren. Al die brievenbussen komen uiteraard niet naar jou toe, dus je bent bijna altijd op weg en in beweging. Over een gezonde baan gesproken.

3. Poetsvrouw/man

It’s a dirty job but somebody has got to do it. Poetsvrouw/man: je bent ervoor in de wieg gelegd of niet. Hoe het ook zij, bezig ben je altijd wanneer je aan het poetsen bent. Dat houdt je lichaam gezond en je verbrandt ook nog heel wat calorieën want poetsen is best een intensieve bezigheid.

4. Vuilnisophaler

Wil je een job waar je fysieke paraatheid echt op de proef wordt gesteld, dan moet je de baan van vuilnisophaler zeker overwegen. Voor dag en dauw de baan op, zomer en winter, om steevast al die vuilzakken op te laden en naar hun eindbestemming te brengen. Je moet over een dosis kracht beschikken en dagelijks heel wat sprongen en stappen maken. Een rustpuntje is er al helemaal niet bij want wanneer je even wacht zijn je makkers ervan door. Constant in beweging blijven, is dan ook de boodschap.

5. Fietskoerier

Je ziet ze steeds vaker op de weg, fietskoeriers. Het moet niet gezegd dat je op de fiets best wel een gezonde job hebt. Best ook stressy en vaak ook behoorlijk gevaarlijk, zeker in grote steden, maar fysiek ben je daardoor wel altijd in een uitstekende vorm.

6. Eventverantwoordelijke

Een evenement in mekaar boksen, dat gaat niet vanzelf. Je moet behoorlijk stressbestendig zijn en de dagen in aanloop naar het eigenlijke evenement loop je constant van hier naar daar en ben je voortdurend (fysiek en mentaal) in de weer om alles op pootjes te krijgen.

7. Host(ess)

Als er één ding is dat je als host(ess) zeker zal doen, dan is het veel bewegen. Heel veel bewegen. Op evenementen zoals beurzen of congressen begeleid je doorgaans gasten of geef je rondleidingen tijdens bijvoorbeeld expo’s of bij een opening van pakweg een nieuw hotel.

Pascal Dewulf