6 tips om jouw geluksgevoel op de werkplek trefzeker te boosten

Gelukkig zijn in je job, daar mikt toch iedereen op? Met deze 6 tips kan je je geluksgevoel op de werkplek alvast een fikse boost geven.

Op tijd uit bed

Wetenschappelijk onderzoek onder bijna 84.000 volwassenen laat zien dat vroeger opstaan een positief effect heeft op je geluksgevoel. Of je op kantoor of thuis werkt, zet je wekker een uur vroeger. Voldoende slapen blijft uiteraard een must. Dat ene uur extra voor je aan het werk gaat, geeft je echter meer controle over je dag en meer tijd om te doen wat je leuk/nuttig vindt.

Focus je op ervaringen

Het opdoen van ervaringen werkt eveneens bevorderlijk voor je geluksgevoel. Geef daar je geld aan uit, in plaats van aan het kopen van dingen. Een geslaagde teambuilding met je collega’s blijft je langer bij dan de aankoop van een dure computertas. Ook successen van het team, geboortes of huwelijken van jouw collega’s kunnen zo kleine geluksmomenten zijn.

Je bent wat je eet (en drinkt)

Eet je ongezond dan ga je je doorgaans slomer voelen en dat heeft een rechtstreekse impact op je happy gevoel. Met alcohol drinken idem dito. Een glaasje af en toe is prima. Soms word je er zelfs (nog) wat blijer van. Wanneer je al happy bent aan de basis natuurlijk. Maar trop is te veel. Jezelf laveloos drinken heeft dan weer een omgekeerd effect. Geef toe: wie wordt er nu blij van een stevige kater?

Loop eens wat vaker naar buiten

Duffe kantoorlucht kan je ontzettend futloos laten voelen. Dat komt omdat je grijze massa onvoldoende toevoer krijgt van frisse lucht en dus zuurstof. Wissel tijdens de lunch de kantine dan ook eens in voor een al fresco lunch op een bankje in het park. Doet wonderen.

Sta jouw collega’s bij

Jouw werkmakkers ondersteunen, daar word je gegarandeerd blij van. Dat komt omdat je gevoel voor zingeving en empathie een boost krijgen. Je collega’s blij of opgelucht zien omdat je hen uit de brand hebt geholpen, geeft gewoonweg een lekker gevoel.

Wees positief

Dagelijks zijn er heel wat dingen om je over te ergeren. Als je dat toelaat tenminste. Er zijn echter nog veel meer dingen om blij om te zijn. Focus je op die blije dingen en zorg dat de minder fijne dingen niet jouw systeem kunnen binnendringen. Die positiviteit straalt gegarandeerd af op jouw collega’s.

Pascal Dewulf

Bron: mtsprout.nl