6 manieren om ook in 2024 jouw werkgeluk veilig te stellen

Je werkgeluk ook in 2024 veilig stellen, is waarschijnlijk een van de items die bovenaan je lijstje met goede voornemens zit. Hoe je dat dan zoal doet? Met deze 6 supertips bijvoorbeeld.

New year, new you

Zo’n typische cliché-uitspraak die je op sociale media vaak tegenkomt. Toch zit er een grond van waarheid in. Misschien kan je het nieuwe jaar wel eens gebruiken om een lichtjes gewijzigde versie van jezelf te laten zien op de werkvloer. Ietsje vrolijker, tikkeltje meer empathisch en net iets meer klaarstaand voor je collega’s in 2024. Alle beetjes helpen op dat vlak.

Geef eens wat vaker een complimentje

Klinkt erg ‘Bond zonder Naam’-achtig. Toch mag je de kracht van een welgemeend compliment voor je collega of collega’s echt niet onderschatten. Zorg daarbij dat het in context gebeurt. Een schouderklop voor a job well done of het feit dat die ene collega altijd voor je klaar staat. Opgepast met complimenteus gedrag. Iemand een thumbs up geven omdat die persoon een lekker geurtje op heeft of sexy gekleed is, behoort niet echt tot de mogelijkheden. Dat van dat lekker parfum misschien nog wel. Wees echter spaarzaam met dat soort complimenten. Bottom line: alleen al van de reactie(s) op je complimentje zal je je gelijk een stuk meer happy voelen.

Omarm anders zijn

Geef je collega’s de ruimte om anders en vooral zichzelf te zijn. De werkplek hoeft heus niet vol te lopen met kopieën van jezelf om perfect te zijn. Wanneer je denkt dat dat laatste nodig is voor je werkgeluk, kan je best trouwens eens aan wat zelfreflectie doen. Zie het anders zijn van je collega’s vooral als hefboom om dichter bij mekaar te komen. Hoe anders collega’s ook zijn, je zal altijd ontdekken dat jullie eigenlijk veel gemeenschappelijk hebben.

Vier jullie overwinningen samen

Niets meer opbeurend voor jezelf en je collega’s dan jullie overwinningen samen te vieren. Een drankje bij een succesvol afgerond project. Even samen wat eten als symbolisch moment voor een groot contract dat jullie zopas hebben binnengehaald na maanden van onderhandelen. Of ook een huwelijk of jubileum van een collega: laat aan mekaar zien dat jullie om mekaar geven. Jouw geluksgevoel (en dat van je collega’s) zal er geheid een aantal procentpunten van stijgen.

Geef constructieve feedback

Samen met je collega’s vooruit komen, dat kan enkel door de vinger aan de pols te houden met mekaar. Constructieve feedback is daarvoor ideaal. Erken het harde werk van je collega of je team, maar breng ook op een positieve manier verbeterpunten aan. En sta uiteraard ook zelf open voor constructieve feedback. Ook voor jou is dat immers de enige manier om als professional te kunnen groeien. Niet enkel zullen je collega’s zich meer gewaardeerd voelen. Ook jij zal er een blijere professional van worden.

Wees wat minder kritisch

Uiteraard moet je alert blijven dat jouw todo’s (en die van je collega’s) zo goed mogelijk worden afgewerkt. Vermijd echter dat je daarbij je collega’s onder een vergrootglas gaat houden. Kijk daarentegen wat vaker zelf in de spiegel en kijk vooral waar jij nog aan jezelf kan schaven. Daar word je gegarandeerd beter van. En jouw collega’s ook.

Pascal Dewulf