1 op 3 verveelt zich op het werk

Ben je op de werkvloer steeds bezig of zit je vaak met je vingers te draaien? Ruim een op de drie Vlamingen verveelt zich wel eens op het werk. Daar tegenover staat dat bijna twee op de drie Vlamingen wel eens stress krijgen van een te grote hoeveelheid werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime, expert in tijdregistratie en workforce managementoplossingen.

Vooral jongeren vervelen zich

Lijkt het voor jou ook soms alsof er geen eind komt aan je werkdag? En betrap je jezelf af en toe dat je net te veel op je gsm zit te tokkelen? Dan ben je niet alleen, want ruim een op de drie Vlamingen (35%) verveelt zich wel eens op het werk. Opvallend: jongere werknemers zeggen zich vaker te vervelen dan oudere. Voor bijna een op de twee werknemers (47%) tussen de 18 en 34 jaar is dat het geval. Van de 35- tot 54-jarigen verveelt 29% zich wel eens stierlijk tijdens hun job. Bij de 55-plussers blijkt ‘slechts’ 15% soms last te hebben van verveling op het werk. “Het verschil wordt deels verklaard doordat jongere werknemers vaak nog niet weten wat ze mogen verwachten van een job. Ze nemen bijvoorbeeld een job onder hun niveau aan, waarbij ze hun talenten niet genoeg kunnen inzetten of ontwikkelen. Of een baan die niet past bij waar ze voor staan. Daardoor gaan ze zich vervelen. Mensen met meer werkjaren op de teller hebben een realistischer beeld van wat een job inhoudt en hebben vaak al een baan gevonden die past bij hun talenten en persoonlijkheid”, vertelt Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven.

Herverdeling van het werk

Slechts de helft van de respondenten (54%) vindt dat de werklast eerlijk verdeeld is in hun team. Sommigen hebben te weinig werk, anderen zitten tot over de oren in het werk. Herverdeling van het werk kan soelaas bieden. Bijna de helft van de Vlamingen (45%) vindt dat ze meer werken dan hun collega’s en amper 12% is van mening dat ze minder werk verzetten dan hun teamleden. Jongere werknemers tot 35 jaar (17%) vinden vaker van zichzelf dat ze minder werken. Dat neemt af tot 11% bij de 35- tot 54-jarigen en tot slechts 2% van de 55-plussers. “Meer inzicht in het tijdsgebruik binnen teams, kan helpen om de werklast beter te verdelen en het werk ‘werkbaar’ te houden. Zo kunnen leidinggevenden, als goede coaches, tijdig bijsturen bij een te groot onevenwicht”, zegt Gille Sebrechts, CEO van Protime. “Maar even goed zijn een goede bedrijfscultuur en teamgeest belangrijk om verveling op het werk, of net een overload aan werk, te helpen voorkomen. Werknemers moeten zich goed voelen in de groep, een concreet doel hebben, zich kunnen ontplooien én weten waarom ze hun taken uitvoeren. Zo zullen ze makkelijker bijspringen wanneer een collega even het bos door de bomen niet meer ziet. Of initiatieven nemen die passen bij hun talenten en passies, waardoor verveling geen kans krijgt.”

Mieke Vercruijsse