“Wat spreekt je aan in deze functie?”: zo beantwoord je die vraag helemaal correct

Zit je pas in je sollicitatiegesprek en daar is die vraag (weer): “Wat spreekt je aan in deze functie?” Je zal het altijd hebben dat dit soort van vervelende vragen opduikt bij je eerste kennismaking met je toekomstige baas. Zo dien je hem/haar alvast van antwoord op een optimale manier. Gebruik deze opgedane kennis ook meteen op een van onze Jobvillages.

Eerst en vooral: waarom stelt de recruiter eigenlijk de vraag “Wat spreekt je aan in deze functie?”

Om allerlei redenen. Eerst en vooral om te achterhalen of je niet lukraak solliciteert naar een baan, maar daadwerkelijk interesse hebt in de functie binnen dit bedrijf. Ook uiteraard om te zien of je de moeite hebt gedaan om wat vooronderzoek te doen rond het bedrijf en ook of je wel degelijk begrijpt waar de functie om draait. Jazeker, er zijn sollicitanten die hier al meteen uit de bocht gaan. Zorg dus dat jij in deze fase alvast op de baan blijft. Ook zoeken ze met die vraag naar een match met de bedrijfscultuur. Je kan nog zo goed zijn in je vak, wanneer je je met de verkeerde insteek en als een vreemde eend in de bijt over de werkplek beweegt, dan gaan je collega’s en baas daar niet happy mee zijn.

Leuke nieuwtjes

Belangrijk is dus dat je weet in welk bedrijf je op sollicitatiegesprek gaat. Daar gaan we weer: pluis de website uit van het bedrijf in kwestie. Check of het bedrijf niet recent in de media is gekomen. Grasduin ook even door hun socialemediakanalen. Daar zitten vaak de laatste of leuke nieuwtjes op die niet per se aan de grote klok worden gehangen. Hou ook je vergrootglas boven de vacature. En probeer daarbovenop een match te zoeken met de vaardigheden die in je cv staan vermeld. Doe dat met praktische voorbeelden en verwezenlijkingen.

Bloempotje

Laat ook zien dat je niet enkel veel zin hebt in de job, maar ook in het bedrijf waar je aan slag wil. Gooi dan ook (figuurlijk) een bloempotje naar het bedrijf en de verwezenlijkingen. Vaart het bedrijf misschien een specifieke duurzame koers? Geef dan aan (indien dit van toepassing is op jou) dat ecologie en duurzaamheid ook een rode draad vormen in jouw carrière. En geef duidelijk aan dat je apetrots zou zijn wanneer je er aan de slag zou kunnen. Daar is toch niks mis mee? Integendeel, de rekruteerder zal zich gegarandeerd gevleid voelen. Een kleine beetje (oprechte) stroop rond de baard smeren, heeft nog nooit iemand kwaad gedaan, toch?

Als muziek in de oren

Heb het ook over je langetermijndoelen en zorg dat die liefst aansluiten met de langetermijndoelen van het bedrijf. Zo laat je zien dat je geen eendagsvlieg bent,en van plan bent om het daar een hele tijd uit te zingen. Het geeft bovendien aan dat je bereid bent je binnen het bedrijf te willen ontwikkelen Dat klinkt als muziek in de oren van de recruiter. Steek daarbij je persoonlijke ambities niet onder stoelen of banken. Natuurlijk mag de recruiter weten dat je de beste in je vak wil worden.

Pascal Dewulf

Info over onze Jobvillages vind je op www.jobvillage.be

Bron: wetalent.nl