Sollicitatie 3.0: deze gezichtsscan ziet of jij echt geïnteresseerd bent in een baan

Ben je echt enthousiast over die baan? Of doe je alsof? Als het van dit Nederlandse bedrijf afhangt, ben je eraan voor de moeite wanneer je interesse veinst in een job tijdens een sollicitatiegesprek.

Het Nederlandse bedrijf Neurolytics ontwikkelde een sollicitatietool die kan zien of jij al dan niet echt geïnteresseerd bent in een job. Klinkt hocus pocus. Is het niet. Het bedrijf gebruikt daarvoor een gezichtsscan die naar eigen zeggen op honderden punten scans maakt van jouw gezichtsbewegingen tijdens een sollicitatiegesprek.

Spooky

De software analyseert daarbij de vragen die jij beantwoordt over wat jij belangrijk vindt in een job en in een bedrijf. Die informatie wordt vervolgens geanalyseerd en vervolgens in een rapportje gegoten voor de rekruteerder. Dat rapportje laat zien hoe groot jouw betrokkenheid is met het bedrijf en met de antwoorden die je geeft. Spooky, toch?

Onbevooroordeeld

Volgens de ontwikkelaars zou de gezichtsscan objectief worden vastgesteld en met onbevooroordeelde resultaten komen. Bovendien zou de aanpak bij zo’n sollicitatiescan ook anders verlopen. Zo zou jij als sollicitant op basis van de resultaten vervolgens kunnen beslissen of je al dan niet verder wil gaan met de sollicitatie. Eigenlijk is dit geen slecht uitgangsidee, toch? Stel dat je die job onbewust eigenlijk niet wil, maar desalniettemin toch meegaat in het sollicitatiegesprek? Voor je het weet, start je zo in een job die je misschien helemaal niet wil.

Beste beentje

Volgens Neurolytics hebben al een aantal bedrijven positief gereageerd op deze vorm van solliciteren. “We willen werkgevers helpen om heldere inzichten te krijgen en een zo’n accuraat mogelijk sollicitatieproces te organiseren, ongeacht leeftijd, geslacht of etniciteit van de sollicitant. Het lijkt allemaal een beetje sci-fi en op dit moment is het dat ook nog wel. In die zin dat weinig bedrijven hiermee al aan de slag zijn. Wat denk je zelf? Zou het jou afschrikken dat een systeem jouw gezichtsuitdrukkingen analyseert terwijl je je beste beentje voorzet om de sollicitatievragen zo goed mogelijk te beantwoorden?

Pascal Dewulf