Dit is het ultieme antwoord op de vraag ‘Waarom zouden we jou moeten aanwerven?’

De vraag van één miljoen die tijdens een sollicitatiegesprek met stellige zekerheid jouw richting uitkomt. ‘Waarom zouden we jou moeten aanwerven?’

Waarom zou je baas je moeten aannemen? Omdat je een harde werker bent? Omdat je perfectionistisch bent? Dat jouw CV perfect aansluit op de functievereisten en je over de benodigde vaardigheden beschikt is mooi meegenomen. Maar, bij andere sollicitanten die de revue passeren is dat doorgaans ook het geval. Mogelijk ken je het bedrijf vrij goed. Een pluspuntje, maar zeker niet het kantelpunt dat de recruiter zoekt. Dat jij echt wel de ideale persoon bent voor deze job? Helaas, je bent niet de enige die dit antwoord geeft. En op dit moment in het sollicitatieproces is dat laatste voor de recruiter sowieso een erg abstract gegeven.

Beter dan gemiddeld

Om het ideale antwoord te vinden op de vraag ‘Waarom zouden we je moeten aannemen ?’ moet je vooral de insteek begrijpen van de recruiter. Zijn/haar taak is om de beste persoon te vinden voor de openstaande functie. Hij/zij heeft daarbij vaak de keuze uit heel wat geschikte kandidaten. De kans is dus groot dat de winnende kandidaat beter dan gemiddeld scoort en vele extra’s biedt naast de standaard functievereisten.

Jij bent uniek

Oké, wat is dan het juiste antwoord ? Dat is tweeledig. Het eerste aspect is dat wat jou echt onderscheidt van anderen. Het je meer ervaring dan de rest? Ken je de sector door en door? Ben je sneller inzetbaar, en daarom ook sneller productief? Zoek daarbij naar heel concrete antwoorden. Wat heb jij echt in je mars professioneel? Ook het intermenselijke facet is daarbij belangrijk. Je bent namelijk een uniek persoon met je eigen karakteristieken. Identificeer die unieke dingen en breng ze naar voren. Wees ook open. Laat je spontane kant zien aan de recruiter. Kortom, toon de recruiter dat je naast een doorgewinterde professional ook een fijn mens bent. 

Intrinsieke kwaliteiten

Wanneer je duidelijk gemaakt hebt waar je vaktechnisch sterk in bent, maar ook waar je als mens in uitblinkt, kan je dat gaan koppelen aan de functie waarvoor jij solliciteert. Dat is natuurlijk wel iets dat je op voorhand even moet doornemen. Onderzoek de vacature en koppel die aan jouw intrinsieke kwaliteiten. Misschien heb je een bepaalde bocht gemaakt in je carrière waardoor je een nagenoeg perfecte match hebt met wat je baas precies zoekt. Of misschien heb je wel net die bijkomende opleiding over bedrijfsbeheer gevolgd of dat certificaat behaald voor een specifieke analysetool waarmee het bedrijf in kwestie vaak werkt. Wanneer je ook die koppeling maakt dan begint jouw antwoord op de vraag ‘Waarom zouden we jou moeten aanwerven’ er helemaal goed uit te zien.

Pascal Dewulf

Wees ook op onze Jobvillages voorbereid op deze vraag. Info: http://www.jobvillage.be

Bron: wetalent.nl