6 vragen die je altijd mag verwachten tijdens een sollicitatiegesprek

Er zijn zo van die vragen waar je donder kan op zeggen dat ze gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek. En dan kan je daar maar beter op voorbereid zijn. Dit zijn er alvast 6 die je met stellige zekerheid mag verwachten. Denk er ook aan als je een van onze Jobvillages bezoekt.

Waarom wil je bij ons aan de slag?

Een klassieker. Daarmee polst de rekruteerder niet enkel naar je motivatie, maar ook of je niet zomaar wat in het wilde weg aan het solliciteren bent. Zit je bij die vraag met je mond vol tanden, dan is dat geen geweldig uitgangspunt voor het verdere verloop van je sollicitatiegesprek. Hoe beter beslagen je hier te ijs komt met kennis van het bedrijf en de functie, hoe beter af je bent.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Een beetje een vervelende vraag, maar toch ook weer niet. De rekruteerder polst of je een duidelijk zicht hebt op waar je met je carrière naartoe wil. Het antwoord is tweeledig. Zo weet hij/zij of je carrièregewijs al dan niet op de dool bent. Ook komt de rekruteerder er zo achter of er een goede match is met het bedrijf in functie van de carrièreaspiraties die je tijdens het sollicitatiegesprek duidelijk maakt.

Wat zijn je zwakke punten?

Een vraag om je zelfkennis even te testen. Je weet hoogstwaarschijnlijk waar je goed in bent. Weet je echter ook waar je minder goed of ronduit slecht in bent? En durf je daar ook openlijk voor uitkomen? Op die manier geef je de rekruteerder een inkijk op jouw professionele maturiteit. De kunst is hier echter om een goed gedoseerde hoeveelheid ambitie te laten zien. Dat kan ook met, jawel, jouw zwakke punten. Je hebt ze, maar je wil er wel aan werken. En vaak blijken zwaktes uiteindelijk sterktes wanneer je er even over doorboomt.

Waarom wil je weg op je huidige werk?

Een terechte vraag. Waarom wil je eigenlijk van professionele horizon veranderen? Let op hoe je dit aan de man/vrouw gaat brengen. Ga niet zeggen dat je je baas een gluiperd vindt en je collega’s een stel gladjanussen. Ook al denk je dat misschien. Kleed het misschien even anders in en zeg dat je het tijd vindt voor een nieuwe job omdat je voelt dat je bent vastgelopen op in je job in functie van je persoonlijke carrièreaspiraties.

Waar zie jij je ergens in het team?

Een check van de rekruteerder waarbij hij/zij tracht in te schatten of je voor jezelf een duidelijke rol hebt bedacht binnen het team in functie van de openstaande vacature. Denk in die context niet enkel over je vaktechnische vaardigheden, maar ook over je kwaliteiten als persoon. Welke toegevoegde waarde heb jij op dat vlak aan te brengen? Wil jij het team onder je vleugels nemen of ben je misschien meer een zorgdrager die waakt over de harmonie in het team? Wat het ook is, zorg dat je een antwoord klaar hebt op deze vraag.

Op welke verwezenlijking ben je het meest trots?

Hier wil de rekruteerder weten wat je in je carrière voordien zoal hebt verwezenlijkt. Weet je niets, dan sta je er doorgaans niet goed voor.  Bedenk dan ook op deze vraag best op voorhand een geschikt antwoord.

Pascal Dewulf

Op zoek naar een eerste of nieuwe job? Schrijf je gratis in op www.jobvillage.be. Dit voorjaar zijn er Jobvillages in Ieper, Groot-Bijgaarden, Gent, Leuven, Oostende, Waregem, Aalst, Antwerpen en Roeselare.