Recordjaar voor flexi-jobbers

Werken als flexi-jobber zit in de lift. Meer zelfs, 2023 stevent af op een absoluut record. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstengroep Liantis. Vanaf 1 januari 2024 komen er ook een aantal wijzigingen in het statuut en een uitbreiding naar twaalf nieuwe sectoren.

Een flexi-job geeft mensen de kans om op een voordelige manier bij te klussen naast hun hoofdberoep. Er hangen wel strikte voorwaarden aan vast. Zo moet je bijvoorbeeld in het derde kwartaal voor de flexi-job minstens vier vijfde gewerkt hebben bij één of meerdere werkgevers of je moet al gepensioneerd zijn.

Sterke cijfers

Deze flexibele hulp is voor veel werkgevers erg welkom. In de eerste 10 maanden van 2023 heeft maar liefst 50,2% van de werkgevers die flexi-jobbers mocht inschakelen dat ook effectief deed. Gemiddeld stelden zij 6,1 flexi-jobbers te werk. Uit cijfers van de RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid) blijkt dat het aantal flexi-jobbers in ons land ook elk kwartaal toeneemt. In het tweede kwartaal van 2023 waren er al meer dan 120.000 flexi-jobbers aan de slag. Terwijl het in het tweede kwartaal vorig jaar nog om 98.370 flexi-jobbers ging. Iets meer dan de helft van de flexi-jobbers is vrouw.

Populair statuut

De populariteit van het statuut is volgens experten aan verschillende aspecten te danken. Enerzijds is er het feit dat heel wat mensen door de inflatie en de stijgende kosten van pakweg de winkelkar en elektriciteit op zoek gaan naar een manier om zonder al te veel administratie en gedoe flexibel iets bij te verdienen. Anderzijds is het zo dat veel werkgevers op zoek zijn naar oplossingen om het personeelstekort in hun onderneming op te vangen. De flexibele werkkrachten verdienen bruto gemiddeld 13 euro per uur. “Daarvan moeten ze niks afdragen: hun brutoloon is in dit geval dus gewoon hun nettoloon. Enkel de werkgever betaalt – nog tot het einde van dit jaar – een werkgeversbijdrage van 25% bovenop dit loon”, vertelt expert Matthias Debruyckere van Liantis.

Horeca op nummer één

De horecasector steekt er met kop en schouders bovenuit. Maar liefst 69,6% van de werkgevers in de horeca schakelde de eerste tien maanden van 2023 flexi-jobbers in. Dat is een stijging van zo’n 1,5% tegenover het jaar voordien.

Belangrijke wijzigingen

Op 1 januari 2024 veranderen er enkele cruciale elementen aan het statuut. “Vanaf dan komen er 12 sectoren bij. Denk maar aan garages, land- en tuinbouwbedrijven, verhuisfirma’s en begrafenisondernemingen”, verklaart Matthias Debruyckere. “Daarnaast is er het feit dat niet-gepensioneerde flexi-jobbers die meer dan 12.000 euro bijverdienen vanaf volgend jaar belastingen moeten betalen. Al zal dat – gezien de hoge grens – eerder uitzonderlijk zijn. Ten derde zullen werkgevers hun flexi-jobbers moeten betalen volgens de geldende loonbarema’s in de sector. In de praktijk betekent dat dat sommige flexi-jobbers mogelijk een loonsverhoging krijgen. Enkel in de horeca blijft een uitzondering van toepassing en geldt dit dus niet. En ten slotte is er voor de werkgevers een belangrijke verandering. Zo wordt de werkgeversbijdrage voor de sociale zekerheid verhoogd van 25% naar 28% van het brutoloon van de flexi-jobber.”

Mieke Vercruijsse