5 redenen om in 2020 een aardige stuiver bij te verdienen via een flexi-job

Heb je al een job, maar ben je op zoek naar een mogelijkheid om in 2020 een extra centje bij te verdienen? Dan is een flexi-job voor jou mogelijk een erg interessante optie.

Bruto = netto

Als werknemer in een flexi-job betaal je geen sociale bijdragen of belastingen op jouw flexi-loon. Met andere woorden: je brutoloon is gelijk aan jouw nettoloon. Ook loop je geen risico om in een hogere belastingschijf te vallen. De inkomsten van jouw flexi-job moeten immers niet in je belastingaangifte. Toch bouw je met een flexi-job daarentegen wel sociale rechten op.

Je krijgt vakantiegeld

Jawel, ook als flexi-jobber krijg je vakantiegeld. Dat vakantiegeld krijg je weliswaar niet afzonderlijk uitbetaald. Het zit ingebakken in je uurloon. 7,67% daarvan is vakantiegeld.

Je bouwt extra vakantiedagen op

Als flexi-jobber heb je recht op extra vakantiedagen. Nuance: de vakantiedagen die je opbouwt bij jouw flexi-werkgever zijn ook op te nemen bij jouw flexi-werkgever. Dat betekent voorts ook dat je tijdens dergelijke flexi-verlofdag niet wordt betaald. Je hebt immers je vakantiegeld al ontvangen door middel van jouw flexi-loon. Met andere woorden: een verlengd weekend is ook in een flexi-job geen probleem. Alleen krijg je geen centen om thuis te blijven.

Je kan ervaring opdoen in heel wat sectoren

Initieel waren flexi-jobs bedoeld voor de horeca als compensatie voor de invoering van de witte kassa. Het systeem is vandaag echter uitgebreid naar heel wat andere activiteiten waaronder (banket)bakkerijen en bijhorende verbruikszalen, zelfstandige kleinhandel, kappers en schoonheidszorgen om een aantal sectoren te noemen.

Je bouwt je netwerk verder uit

Een flexi-job betekent ook dat je in contact komt met nieuwe mensen. Mogelijk zorgt dat zelf voor een ommekeer in je carrière of een transitie naar een andere job. Hoe het ook zij, samenwerken met andere mensen en in contact komen met nieuwe mensen kan je netwerk alleen maar ten goede komen.

Zie je een flexi-job wel zitten? Dan kan je voor alle verdere info terecht op www.myflexijob.be

Pascal Dewulf