Extra vakantiedagen wanneer je met de fiets naar het werk pendelt?

Extra vakantiedagen sprokkelen wanneer je je businesstrip met de trein maakt in plaats van het vliegtuig? Jazeker. In Nederland zijn ze al zover. Daar is de eerste ‘groene arbeidsovereenkomst’ een feit.

Milieuvriendelijkheid wordt beloond

Je baas die een boom plant voor jouw overwerk of extra vakantiedagen om je auto aan de kant te zetten? Met andere woorden: de wereld een stukje milieuvriendelijker en duurzamer maken en daarbij ook nog extra verdienen: wie zegt daar ‘neen’ tegen? In België zal je er nog even moeten op wachten, maar in Nederland zijn ze er inmiddels mee aan de slag.

Duurzame afspraken

Het is Savannah Koomen die tijdens een zakenreis met de trein naar Italië op het idee kwam van de ‘groene arbeidsovereenkomst’. De bevlogen partner van het ontwerpbureau Patroon Legal Design ging aan de slag om een arbeidsovereenkomst uit te werken met daarin duurzame afspraken. Een retourtje voor het werk met de trein in plaats van de auto of het vliegtuig? Twee extra vakantiedagen. Nou, ga er maar aan staan. Een pientere meid die Savannah.

Meer dan een ludiek initiatief

Wie denkt dat de ‘groene arbeidsovereenkomst’ niet veel meer is dan een ludiek initiatief, heeft het mis. In Nederland is het helemaal menens met dat duurzaam akkoord tussen werkgever en werknemer. Zo is de ‘groene arbeidsovereenkomst’ sinds eind vorig jaar gratis beschikbaar via, jawel, groeneovereenkomst.nl De overeenkomst vormt alvast een verfrissend alternatief voor de traditionele arbeidsovereenkomst. Zo bevat het voorbeeldcontract afspraken rond alternatieven voor overuren, duurzame reisvergoedingen en vakantiedagen als compensatie voor milieuvriendelijke initiatieven.

Reacties bijzonder positief

De eerste reacties zijn alvast bijzonder positief en er is heel wat interesse uit de onderwijs- en bedrijfswereld. Sterker nog: het Amsterdamse Roos Advocaten biedt als eerste bedrijf de ‘groene arbeidsovereenkomst’ aan zijn medewerkers aan. Bedrijven kunnen zich met die ‘groene arbeidsovereenkomst’ alvast beter profileren als maatschappelijk verantwoord. Op die manier komen ze slim tegemoet aan de wens van jonge, milieubewuste medewerkers die expliciet op zoek gaan naar zingeving en meerwaarde in hun professionele bezigheden. Wordt vervolgd.

Pascal Dewulf

Bron: fd.nl