7 do’s/don’ts om van je jaarlijkse evaluatiegesprek een succes te maken

Wanneer alles goed zit, komt er binnenkort jouw jaarlijkse evaluatiegesprek aan. Dat is het derde deel van het drieluik ‘planningsgesprek’, ‘functioneringsgesprek’ en ‘evaluatiegesprek’.

DO’S

Je behaalde objectieven oplijsten

Tijdens je evaluatiegesprek zal je baas met jou afstemmen of de objectieven die je aan het begin van het jaar bent overeengekomen, zijn behaald. Makkelijk zat, toch? Moeilijker wordt het wanneer je geen objectieven hebt afgesproken. In dat geval kan je maar best zelf de zaak in handen nemen en jouw verwezenlijkingen doorspreken met jouw baas.

Je groeitraject tegen het licht houden

In je job wil je uiteraard groeien. Mogelijk is er bij jouw start in het bedrijf in die optiek zelfs al een carrièreplan uitgezet. Is dat niet zo, wordt er geen rekening mee gehouden of wijkt je huidige carrière te ver af van het oorspronkelijke plan, dan moet je dat tijdens het evaluatiegesprek duidelijk maken aan je baas.

Duidelijke objectieven afspreken voor het (komende) jaar

Om te voorkomen dat je volgende evaluatiegesprek (opnieuw) een (on)gezellig onderonsje wordt, dring je er bij je baas op aan om duidelijke en meetbare objectieven af te spreken. Zo kunnen jullie die objectieve meetpunten bij het volgende evaluatiegesprek aftoetsen.

Je welbevinden op het werk uitdrukken

Werken is niet enkel objectieven behalen. Je moet je ook lekker voelen in je job. Zijn er bepaalde facetten van je werk waar je niet happy mee bent, voel je je uitgeblust of zijn er collega’s waarmee je structurele problemen ondervindt dan is het evaluatiegesprek het moment om dat duidelijk te maken.

DON’TS

Een klaagzang opvoeren

Uiteraard moet je tijdens een evaluatiegesprek het jaar met je baas overlopen. Doe dat echter op een positieve, constructieve manier. Maak van je evaluatiegesprek geen klaagzang over hoe moeilijk je het wel hebt gehad het voorbije jaar.

Je collega’s in het vizier nemen

Vermijd om jezelf te vergelijken met jouw collega’s. Je baas zal daar immers allesbehalve happy mee zijn. Het evaluatiegesprek gaat immers over jou, niet over jouw collega’s.

Angst hebben voor het gesprek

Mogelijk zit je niet echt uit te kijken naar het evaluatiegesprek. Angst om kritiek te krijgen van je baas is doorgaans de oorzaak. Zie een evaluatiegesprek echter niet als een gesprek waarbij je baas eenzijdig kritiek op jou afvuurt. Zie het wel als een positief moment waarbij jullie allebei de goede dingen oplijsten, maar waar er mogelijk ook een aantal werkpunten voor jou uit de bus komen.

Pascal Dewulf