Deeltijds werken heeft niet alleen voordelen

Deeltijds werken heeft heel wat voordelen, vooral voor jouw work-lifebalans. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn wanneer je deeltijds aan de slag bent. Parttime werken heeft wel degelijk een aantal belangrijke gevolgen waarvan je je misschien niet onmiddellijk bewust was.

1. Minder vakantie(geld)

Uiteraard kan je niet verwachten dat je even veel vakantiegeld en vakantiedagen krijgt dan iemand die voltijds aan de slag is. Ook op het vlak van extralegale voordelen geldt die wetmatigheid. Zo ontvang je bijvoorbeeld maar het aantal maaltijdcheques in functie van het aantal dagen dat je hebt gewerkt.

2. Minder pensioen

Heb je heel je leven deeltijds gewerkt, dan kan je ervan uitgaan dat je minder pensioen zal ontvangen dan iemand die heel zijn leven voltijds aan de slag was.

3. Aanvullende bijdragen ziekenfonds

Om recht te hebben op tegemoetkomingen door het ziekenfonds moet je (via je loon) ook voldoende financiële bijdragen leveren. Wanneer die bijdragen niet volstaan, zal je in eigen zak moeten tasten om het verschil bij te passen.

4. Minder kans op promotie/opleiding

In realiteit zou dit niet mogen want dan kan je bijna spreken van discriminatie. Toch blijkt uit de praktijk van alledag dat werkgevers medewerkers die full-time in dienst zijn meer kansen bieden op het vlak van promotie en opleiding. Ook de wetgever is soms niet mals voor deeltijds werkenden. Bepaalde categorieën van deeltijdse werknemers zijn bijvoorbeeld uitgesloten van betaald educatief verlof.

5. Minder kans op kaderjobs

Ook hier van hetzelfde laken een pak. Voltijdse werknemers zijn meestal diegenen die uiteindelijk in managementfuncties belanden omdat zij hun loyauteit op een voltijdse basis hebben getoond. Als er al iemand parttime in een managementfunctie zit, dan is dat meestal omdat die persoon voorheen wel al de hele tijd fulltime aan de slag was.

6. Minder goede jobs

Uiteraard kan deeltijds werk bijzonder boeiend zijn, maar toch zal je vaststellen dat heel wat deeltijdse jobs niet altijd inhoudelijke hoogvliegers zijn. Kies je voor deeltijds, kijk dan goed uit naar een job waarin je je lekker voelt.

7. Minder waardering

Collega’s die vijf dagen per week samenwerken op kantoor hebben vaak een sterkere band met mekaar dan met mensen die bijvoorbeeld maar drie of vier dagen op kantoor zijn.

Pascal Dewulf