7 redenen waarom parttime werken in eigen regio je kans op een leuke job enorm verhoogt

Kiezen om parttime te werken in eigen regio kan bijzonder interessant zijn tijdens je zoektocht naar een geschikte baan. Wij geven jou alvast 7 redenen waarom.

1. Je pendeltraject is kort

Heel wat bazen verkiezen vandaag medewerkers die in de buurt van het bedrijf wonen. Zo zijn ze zeker dat die medewerkers hun fileleed tot een minimum herleiden.

2. Je bent vaak ‘aantrekkelijker’ als parttime dan als fulltime

Vaste, voltijdse jobs zijn vandaag nog steeds de norm. Ben je echter bereid om ook parttime aan de slag te gaan (al is het maar in een eerste fase), dan kan een potentiële werkgever mogelijk sneller toehappen. Je ’totale kost’ zal immers een stuk lager liggen dan een voltijdse werkkracht.

3. Je werk-privébalans is ideaal

Werk je in eigen regio dan verlies je quasi geen tijd met verplaatsingen. Ben je bovendien ook parttime aan de slag dan kan je je werk-privébalans bovendien perfect in evenwicht brengen. Een baas die weet dat zijn medewerkers op die manier tevreden zijn, zal sneller geneigd zijn jou in huis te halen.

4. Je bent makkelijk bereikbaar/inzetbaar

Wanneer je baas weet dat je in de buurt woont van je werk, zal dat hem of haar ook een geruststellend gevoel geven. Je bent immers snel bereikbaar en inzetbaar. Weer een troef om je in dienst te nemen.

5. Je kan ook op latere leeftijd nog steeds je troeven uitspelen

Heb je er misschien al een carrière opzitten, maar wil je best nog wel aan de slag, dan kan je een potentiële werkgever in principe sneller overtuigen om je in dienst te nemen wanneer je parttime aan de slag gaat zonder jezelf uit te putten met tijdverslindende verplaatsingen.

6. Je wordt als schoolverlater interessanter voor de arbeidsmarkt

Wanneer je dicht bij het bedrijf woont waar je aan de slag wilt en je bereid bent een parttime job uit te voeren, dan kan dat het opstapje zijn dat je als schoolverlater nodig hebt om zonder al te veel ervaring toch snel aan de slag te kunnen.

7. Je hebt een brede(re) professionele basis en een regionaal netwerk

Door het feit dat je deeltijds werkt en in eigen regio actief bent, maakt dit dat je mogelijk een bredere professionele basis (je combineert bijvoorbeeld 2 jobs) hebt en beschikt over een regionaal netwerk waarop je kan bouwen. Een bedrijf uit eigen regio zal die kwaliteiten zeker weten te smaken tijdens de aanwervingsfase.

Pascal Dewulf