7 jobs die deeltijds of in bijberoep een aardige stuiver opleveren

Op zoek naar een deeltijdse job of baan in bijberoep die je een aardige stuiver op kan leveren? Dan moet je deze zeven jobs zeker overwegen.

1. Vertaler/tolk

Heb je een stevige talenknobbel, dan zit je op rozen. De wereldwijde markt voor vertaalwerk groeit jaarlijks met rasse schreden en er lijkt geen einde aan te komen. Vooral opkomende wereldtalen doen het bijzonder goed wanneer je wil gaan vertalen/tolken in bijberoep.

2. Boekhouder

Ben je boekhouder in loondienst, dan valt het best te overwegen om je vak ook in bijberoep verder te zetten wanneer je daar nog energie voor overhoudt. Uit een recent maandlonenrapport van de Belgische overheid blijkt immers dat boekhouders bij de best betaalde beroepen van de arbeidsmarkt zitten.

3. Websitebouwer

Er worden aan lichtsnelheid dagelijks nieuwe websites bijgebouwd. Ben je daar goed in, dan loont het echt om een stuk van je vrije tijd eraan op te offeren. Zowel qua effectieve bouw van websites als onderhoud van bestaande websites zal je handen tekort komen.

4. Specialist social media

Vandaag lijkt iedereen zich social media expert te willen noemen maar wanneer je kan aantonen dat je over een systeem met meetbare resultaten beschikt om de social media machine van een bedrijf op volle toeren te laten draaien, zal je als bijberoeper nooit zonder werk komen te zitten.

5. Copywriter

Ben je een kei in storytelling en kan je dat talent koppelen aan het feit dat je je je verhalen ook vorm kan geven in functie van commerciële objectieven, dan is een job als copywriter je op het lijf geschreven. Kom je terecht in de reclame- of marketingwereld dan zit je gebeiteld voor een goed betaalde bijjob.

6. Verkoper

Kan je je scharen achter de filosofie van een goed product of dienst, dan kan je in bijberoep een heel eind ver komen. Nog beter is wanneer je je eigen product of oplossing ontwikkelt en er vast van overtuigt bent dat je daarmee het gat in de markt hebt gevonden.

7. Trainer

Ben je goed in wat je doet, dan belet niets jou om in bijberoep je kennis door te geven aan leergierige enthousiastelingen. Opgelet echter dat hetgeen je doceert in de avonduurtjes niet in strijd is met het niet-concurrentiebeding of de non-disclosure clausules in je arbeidsovereenkomst bij de werkgever waar je je dagjob in loondienst uitoefent.

Pascal Dewulf