5 deeltijdse jobs waarmee je mooi kan verdienen

Arbeidsmarktspecialisten en trendwatchers zijn het er over eens dat de versobering nu echt is ingetreden. Steeds meer mensen zullen verplicht zijn om naast hun job ook nog een tweede deeltijdse baan aan te nemen, of moeten verschillende parttime jobs combineren. We zetten enkele deeltijdse banen bij elkaar die niet je hele dag in beslag nemen en waarmee je toch behoorlijk wat centjes bij elkaar kan schrapen.

Taal- of wiskundeleraar
Veel kinderen op de middelbare school blijven het lastig hebben met welbepaalde vakken. Voor de ene is het Frans of Engels, voor de andere wiskunde of fysica, of nog iets anders. Ben je goed in één van die vakken, dan kan je als bijleraar in dat vak gemakkelijk 25 tot 30 euro per uur verdienen. Als je er op woensdag en zaterdag in totaal tien uur voor uittrekt, zorgt dat dus voor flink wat inkomsten.

Auto-instructeur
Jongeren van 18 jaar die de leeftijd hebben bereikt om een rijbewijs te halen, mogen nog altijd leren rijden onder begeleiding van een onafhankelijke instructeur. Ben je een goede chauffeur, weet je waar jongeren vooral op moeten letten en kan je omgaan met de stress waarmee je onvermijdelijk te maken krijgt als je een aantal uur per week naast onervaren chauffeurs zit, dan is dit een parttime baantje dat je een mooi extraatje kan opleveren.

Fitnesscoach
Steeds meer mensen willen sporten, maar zoeken naar mogelijkheden om dat onder begeleiding te doen en vaak op “onmogelijke” uren. Ben je een sportfreak en schrik je er niet voor terug om al om 6 uur ’s morgens met een drukbezette manager joggingrondjes te draaien, dan kan je makkelijk gemakkelijk 50 euro per uur verdienen.

Dog walker
Als je vier klanten kan vinden voor een vaste wandeling van twintig minuutjes per dag, zit je gegarandeerd safe. Bovendien kom je dan zelf meer in de buitenlucht, wat je de kans biedt op wat lichaamsbeweging en om je gedachten te verzetten.

Persoonlijke shopper
Steeds meer mensen bestellen zelfs hun voeding online. Alleen moeten ze die dan zelf nog gaan halen en eigenlijk zullen ook steeds meer mensen daarvan af willen. Als je een aantal mensen vindt voor wie je het ophalen van de boodschappen kan combineren, dan kan je met dat deeltijds werk een mooi kostje bijeenscharrelen.

Geert Degrande