Zo maak je een goed cv op

Je curriculum vitae, cv dus, is van onschatbare waarde tijdens het solliciteren, ook op de online Regiotalent JobVillage. Dit persoonlijk overzicht is namelijk jouw visitekaartje. Je kan er dus beter ook wel wat tijd insteken, want vaak staat of valt je sollicitatie met deze eerste stap.

In een cv staan je persoonlijke gegevens, informatie over je studies en uitleg over je ervaringen. Dat is dan ook het eerste wat een werkgever of recruiter zal bekijken. Een zwak cv? Veel kans dat dat al snel in de prullenbak belandt en je dus niet meer de kans krijgt om je tijdens een sollicitatiegesprek- of test te bewijzen.

Wij leggen ons oor te luister bij Fabian Verckens van Manpower. Hij geeft met plezier wat tips & tricks voor een goed cv.

Stel jezelf voor

Wil je jouw cv eruit laten springen? Dan is een korte voorstelling over jezelf een echte meerwaarde. Het is even wat werk, maar hier kan je jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging een duidelijke richting geven. Hierdoor toont jouw cv niet enkel wat je kan, maar ook wat je wil.

Keep it short and simple met structuur

Een cv is geen boek. Maak het vooral relevant, begrijpbaar en beknopt. Zorg daarnaast voor een goede structuur met titels en ondertitels, een duidelijk lettertype en voldoende witruimte.

Maak meerdere versies van je cv

Het personaliseren van een cv voor de specifieke functie waarvoor je solliciteert, vergroot de kans dat je gecontacteerd wordt. Aandacht voor detail laat zien dat je de tijd hebt genomen om de functie te begrijpen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om de inhoud van jouw cv nauwkeurig af te stemmen op de functieomschrijving.

Zorg dat je cv klopt

Alle informatie in je cv moet correct zijn. In een interview zullen de zaken op je cv afgestemd en getest worden. Zorg er dus voor dat je kennis van een taal echt ‘zeer goed’ is, en dat je werkelijk iets afweet van een ERP-programma. Als je even niet hebt gewerkt door omstandigheden, vermeld dat dan ook.

Zet je cv om in pdf

Als de werkgever geen typedocument specificeert, kies dan steeds voor een pdf-versie. Dat maakt van jouw cv een proper en strak document en zorgt ervoor dat alles nog beter uitkomt.

Mieke Vercruijsse

Regiotalent JobVillage online. Op 20 oktober van 10 tot 18 uur, op 22 oktober van 16 tot 20 uur en op 24 oktober van 10 tot 12 uur.

Schrijf je hier gratis in