Welke studentenjob is goed voor je cv?

Putteke zomer. Waar verdien jij als jobstudent een centje bij? En nog belangrijker, wat doet dat voor je cv? Regiotalent duikt in de vakantiejobs en zoekt het voor je uit. Want een goedgevuld cv, daar kan je niet snel genoeg aan beginnen.

Werken binnen je studiegebied

Een studentenjob binnen je studiegebied betekent altijd een win-winsituatie. Je doet ervaring op en toont dat je geboeid bent door je studiekeuze. Ook leg je contacten binnen het werkveld en haal je misschien al snel je eerste job binnen als je straks afstudeert. Studeer je voor regisseur en sleur je in de zomer rond met kabels op de set? Of ga je als student verpleegkunde in de zomer aan de slag als thuisverpleegkundige? Niks dan voordelen. Zowel voor je bankrekening als je cv.

Iets met kinderen

Alle jobs waar je met kinderen werkt of groepen leidt, getuigt van een enorm engagement, zin voor verantwoordelijkheid en sociale voeling. Schrijf je dus in voor de babysitpool, volg je animatorcursus en ga als leider bij de jeugdbeweging mee op kamp. En geen zorgen, als je een enorme driftbui van een tweejarige peuter aankan, dan kan je na je afstuderen elke stresssituatie op het werk aan.

Werken op vreemde uren

Ga je als student nachtdiensten draaien? Doe je alle vroege stiften in de bakkerij? Of heb je een werkschema waarbij alle dagen er anders uitzien? Helemaal goed voor je cv. Je toont dat je erg flexibel bent en heel wat over hebt voor je job.

Over de grenzen heen werken

Trek je naar het buitenland voor een stage? Werk je als gids of animator in de toeristische sector in Spanje of Griekenland? Zet het zeker in je cv, want je hebt zin voor initiatief, een avontuurlijke persoonlijkheid en een plantrekkersmentaliteit. Zeker voor bedrijven die expats uitsturen is het interessant om te weten dat je ervaring opdeed met wonen en werken in het buitenland.

Werk dat niemand wil doen

Haal je in de zomermaanden mee afval op? Sta je in de blakende zon fruit te plukken? Doe je zwaar fysiek werk? Mest je als jobstudent de stallen uit in de manege? Niets om uit je cv weg te laten. Je toekomstige werkgevers herkennen iemand die wil werken en die geen vervelende taken op een collega zal afschuiven.

Vrijwilligerswerk

Ook onbetaald werk verdient een plaatsje op je cv. Werf je fondsen voor een ngo? Lees je voor aan kansarme kinderen in de bib? Vermeld het, want je toont er je mooiste eigenschappen mee: je zet je in voor je medemens.

Regiotalent wenst alle jobstudenten nog een fijne zomer toe!

Eveline Janssens