Waarom tijdelijke jobs goed ogen op jouw cv

Hou je van kortlopende jobs, maar ben je niet zeker of die wel zo goed ogen op jouw cv? Geen nood, wij brengen graag opheldering.

Wat is er mis met interimjobs? Helemaal niets. Integendeel, met tijdelijke jobs bouw je een erg brede expertise op en blijft je loopbaan op elk moment spannend en dynamisch. Toch hoor je soms wel eens dat rekruteerders hun neus ophalen voor mensen met veel tijdelijke opdrachten op hun cv. Goed nieuws: dat is een fabeltje dat dateert uit een heel ver verleden. Sterker nog: wissel je regelmatig van job (doordat je interimjobs doet) dan ben je vandaag zelfs erg in trek bij werkgevers.

Multi-inzetbaar

Een eerste grote troef van veel interimjobs op je palmares te hebben, is dat je multi-inzetbaar bent. Je hebt geleerd om je snel aan te passen en in te werken in nieuwe teams en -systemen. Ook bent je vast en zeker in contact geweest met een rist aan bedrijfsculturen. Dat maakt jou snel en breed inzetbaar. Een absolute troef.

Jouw favoriete plekje

Wanneer je tijdelijke jobs aan mekaar rijgt, ga je in principe ook ervaring opdoen in heel wat verschillende sectoren. Ben je een starter dan kan je zo leren welke sector jou het best ligt. En kan je vervolgens, wanneer je eruit bent wat je echt wilt, gaan voor meer vastheid op werkvlak. Als je dat wil uiteraard. Ben je al een meer gevorderde professional dan weet je ondertussen uiteraard ook wat jouw favoriete professionele plekje is. En dan is er die brede kijk op de dingen die je als een absolute troef kan inzetten. Je bent als het ware van alle professionele markten thuis.

Flexibiliteit is het toverwoord

Zoals je kan vaststellen, is flexibiliteit het toverwoord. Je kan altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ook voor een rekruteerder klinkt die flexibiliteit doorgaans als muziek in de oren. Hij/zij weet immers dat je bakken ervaring hebt en professioneel van geen kleintje bent vervaard. Dat geeft jou geheid een streepje voor op kandidaten die jarenlang op hetzelfde professionele zitje blijven vertoeven. We willen niet beweren dat deze stelling de regel is. Het is immers niet zo dat met je cv vol tijdelijke jobs altijd de uitverkorene bent. Veel hangt ook af van de ingesteldheid van jouw toekomstige baas. Bedrijven hechten echter steeds meer belang aan functieprofielen die snel en breed inzetbaar zijn. Aan jou dus om te knallen met jouw cv en die tijdelijke jobs erop te laten schitteren.

Pascal Dewulf