Succesvol solliciteren? Zo spring je er al van in het begin uit

Het pad naar je droomjob gaat niet altijd vanzelf. Wij leggen je graag uit hoe je bij je sollicitatie er echter al van in het begin kan uitspringen.

Een eerste contactmoment met je toekomstige baas in spe is via jouw cv. Maak het je op dat vlak niet te makkelijk. Er zijn vandaag online duizenden websites waar je advies kan inwinnen rond het perfecte cv, maar ook online bronnen waar je bijvoorbeeld een leuke template voor je cv kan vinden en downloaden. Vervolgens is het een kwestie van die template aan te passen om zo een visuele knaller van een cv te produceren. Hou je ver van Word-bestanden en lever je cv aan in pdf-formaat. Dat is vandaag de gangbare standaard. Zo voorkom je ook dat het cv dat je met veel moeite vormgaf als een digitaal zootje bij de recruiter belandt omdat die net een andere Word-configuratie heeft.

Maak het dynamisch

Maak je cv ook niet te statisch. Feiten en cijfers zijn belangrijk. Tracht je cv echter ook te stofferen met bijvoorbeeld quotes van vorige werkgevers die de loftrompet over jou afsteken. Dat geeft het geheel iets dynamisch en zet je cv flink wat kracht bij. Vergeet ook niet alle extra’s te vermelden. Een bijkomende cursus of vrijwilligerswerk waarbij je je vaardigheden in de praktijk hebt omgezet, horen eveneens op je cv. Zoek ook naar praktische voorbeelden waarbij je je professionele meerwaarde effectief kan aantonen. Doet dit niet enkel middels je vakkennis, maar ook door te verduidelijken wat het voor het bedrijf in kwestie reëel heeft opgebracht: betere kwartaalcijfers, kostenreductie van x%, ….

Originele brief/e-mail

Met je cv alleen ben je er niet. Er hoort ook een originele brief/e-mail bij. Die vult verder aan wat in je cv in het kort te vinden is. In de realiteit komt eerst je cv en wanneer dat een match is, je brief. Durf op dat vlak origineel uit de hoek te komen. Begin je brief bijvoorbeeld met een spitante vraag zoals ‘De omzet van uw bedrijf verhogen?’, ‘Op zoek naar een witte raaf?’. Schrijf iets wat de recruiter niet verwacht. Wees niet bang dat je over the top gaat. Recruiters zijn vandaag heel wat gewoon. Blijf echter wel uit de zone waarbij je arrogant zou kunnen overkomen.

Authenticiteit is troef

Je brief is eigenlijk een stukje storytelling. Neem de recruiter mee in het verhaal van je professionele leven. Laat hem even zien wie je bent en wat hij kan verwachten. Hanteer daarbij steevast originaliteit en oprechtheid. Durf je ook kwetsbaar opstellen. In een digitaal tijdperk met een maakbare werkelijkheid zijn recruiters meer dan ooit op zoek naar authenticiteit. Steek dus gerust ook wat emotie in je brief. In combinatie met een visueel aantrekkelijk cv zit je op die manier gelijk op de eerste rij. Succes.

Pascal Dewulf