7 ijzersterke manieren om je cv te upgraden

Soms kan een opsmukbeurt wonderen doen voor jouw cv. Dit zijn alvast 7 toptips om je cv blinkend op te poetsen.

Gebruik sleutelwoorden

Vaak gaat je cv door een automatisch scanproces waarbij het systeem jouw cv onderzoekt op specifieke sleutelwoorden. Zorg dus dat je sleutelwoorden, specifiek voor de business waarin je actief bent, in jouw cv (en motivatiebrief) integreert. Zo verhoog je alvast de vindbaarheid en matching van jouw cv met de vacature.

Voeg de nodige hyperlinks toe

Uiteraard houden rekruteerders het niet enkel op jouw cv en motivatiebrief. Even vaak gaan ze op het internet snuisteren naar wie jij zoals bent buiten wat je laat zien in jouw cv. Wees hen een stapje voor en plaats een link naar bijvoorbeeld jouw LinkedIn-profiel of een pdf-bestand waarin een van jouw eerdere projecten staat beschreven.

Feiten en cijfers

Vermijd passages als “Ik denk”, “Ik vermoed” of “Ik voel”. Grootmoeders wijsheid: “Je moet niet denken. Je moet weten.” Een rekruteerder heeft een hekel aan twijfels en onzekerheden. Hij/zij wil je vooral in huis halen omdat je overtuigd bent van je kunnen en omdat je dat kan staven met praktische verwezenlijkingen. Wees dan ook factueel.

Vermijd jaartallen

Laat die ‘van-tot’-vermeldingen weg. Voor je studies, waar je wanneer hebt gewerkt of wanneer je welke ervaring hebt (bij) opgedaan. Of voor je leeftijd. Jaartallen zijn doorgaans niet relevant en je riskeert jezelf ermee in een hoek te drummen. De rekruteerder zou immers kunnen oordelen dat je bijvoorbeeld te jong dan wel te oud bent voor de job. We weten allemaal dat dit in principe niet zou mogen. We weten echter allemaal ook dat schifting op basis van leeftijd in de praktijk nog altijd springlevend is. En dat iedereen gemakshalve een oogje dicht knijpt. Wees ze allemaal voor. Vergeet de jaartallen. Wanneer de rekruteerder daar meer wil over weten, moet hij/zij je maar uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Bam!

Vergeet je middelbaar

Niemand is geïnteresseerd in het feit dat je ooit je middelbare school hebt afgemaakt. Of dat je een krak was op de evenwichtsbalk tijdens de gymnastiekles. Ook de rekruteerder niet. Zo, je hebt weer wat extra plaats op je cv gemaakt voor belangrijke(re) dingen.

1 is het magische cijfer

Eén als in één pagina. Dat is de ideale lengte voor respectievelijk je cv en je motivatiebrief. Elk mogen ze maximum 1 A4’tje in beslag nemen. Leest je motivatiebrief echter als het ‘Het verdriet van België’ (sorry voor de woordkeuze), dan is het tijd om te gaan snoeien. En niet een beetje. Haal de elektrische haagschaar maar tevoorschijn. Alleen zo maak je duidelijk aan de rekruteerder dat je het essentiële van het bijkomstige kan onderscheiden. En het grotere plaatje kan zien. Een absolute kwaliteit in het bedrijfsleven.

Creativiteit troef

We hebben het al vaker gezegd: zorg ervoor dat je cv eruitspringt. Maak het creatief qua tekst, qua grafische vormgeving of zelfs qua audiovisuele stijl. Maak je niet druk wat anderen daarvan denken. Leef je uit. Alleen zo kan je ervoor zorgen dat solliciteren fun is/blijft. Door jezelf te zijn. Oké, misschien een beetje reserve in acht nemen. Al te vaak zijn cv’s en motivatiebrieven echter te braaf, te voorspelbaar en… te saai.

Pascal Dewulf