6 vaardigheden die je absoluut in de kijker moet zetten op jouw cv

Jouw cv, de ultieme houvast voor de rekruteerder. Het is vast en zeker het eerste waar de man/vrouw aan de andere kant snel doorgaat. Zorg dus dat het knalt. Hoe? Door deze 6 vaardigheden zeker in het zonnetje te zetten.

1. Digitale vingers

We moeten het niet echt meer zeggen: jouw digitale kennis is cruciaal. Vlot met appjes, sociale media, Software as a Service (SaaS)-platformen, de courante kantoorsoftware. Misschien kan je zelf nog heel wat extra digitale troeven voorleggen zoals kennis van programmeren of coden om het wat hipper uit te drukken. Kortom, heb je digitale vingers dan heb je een serieus streepje voor op de andere sollicitanten.

2. Je bent een softie

Neen, we willen echt niet zeggen dat je een softie bent. Wel willen wij je erop wijzen dat softskills, zachte vaardigheden, erg belangrijk zijn. Wat is dat zoal? Luistervaardigheid, empathie, leerbereidheid, vlotte communicatie skills en wat nog meer. Ze sluiten naadloos aan bij je professionele vaardigheden. Sterker nog: het een kan niet zonder het ander.

3. Je hebt geen schrik van verandering

Wanneer dingen veranderen, dan draai jij je hand daar niet voor om. Sterker nog: je omarmt verandering omdat je weet dat een bedrijf enkel succesvol kan zijn wanneer het processen, producten of diensten regelmatig verandert of aanpast. Ben jij gelijk mee met de laatste veranderingen? Dan is dat helemaal goed.

4. Je bent niet voor één gat te vangen

Maak je er geen punt van om na vijven aan de slag te zijn? Neem je graag wat extra hooi op je vork, steek je ook in de weekends zonder verpinken je handen uit de mouwen en sta je met de glimlach je collega’s bij? Dan kan je jezelf flexibel noemen. Klinkt als muziek in de oren van je toekomstige baas.

5. Je bent een onvervalste positivo

Wat er ook op je weg komt, je gaat er voor met een smile van oor tot oor. Je hebt geen idee hoe belangrijk zoiets is. Je baas is happy, je collega’s krijgen er energie van en het bedrijf waar je aan de slag bent, vaart er wel bij. Een positieve ingesteldheid, wat er ook gebeurt, is goud waard. Dat weet jouw baas ook.

6. Je wil leren, veel leren

Alles in de bedrijfswereld verandert aan lichtsnelheid. Wanneer jij aan die snelheid mee wil veranderen, dan moet je bijblijven. Dat doe je door nieuwsgierigheid te koppelen aan leergierigheid. En door vooral veel goesting te hebben om steeds helemaal mee te zijn met de richting waarin je baas en/of bedrijf wil gaan.

Pascal Dewulf