Ghosting door een rekruteerder: zo roep je het stemmetje (dat je niet voldoet) gelijk een halt toe

Het is je mogelijk al eens overkomen. Je zit midden in een sollicitatietraject en hebt het gevoel dat het helemaal lekker loopt. Tot je plots niets meer hoort van de rekruteerder. Niet leuk en al helemaal niet netjes. Geen nood. Wij vertellen je graag hoe je daar snel overheen komt.

Misschien overkwam het je ooit al eens toen je aan het daten was. Alles leek lekker te gaan. Toen bleek jouw geliefde in spe echter plots van de aardbol verdwenen. Tijdens sollicitatietrajecten lijkt deze praktijk ook alsmaar meer voor te komen. Weinig respectvol. Maar goed, wat doe je eraan? Eerst en vooral: het niet persoonlijk nemen. Jouw beste remedie in dat geval? Actie ondernemen.

Blijf niet bij de pakken zitten

Eerst en vooral: je kan pas van ghosting spreken wanneer je al actief in een sollicitatietraject zit en je al schriftelijk of face-to-face contact hebt gehad met het bedrijf in kwestie. Ben je in die situatie dat er zeker sprake is van ghosting: blijf dan niet bij de pakken zitten. Voorzie een wachttijd van een tweetal weken nadat je al een eerste contact had en neem dan zelf contact op via e-mail. Vraag hoever het staat met je sollicitatie en wat de vervolgstappen zijn. Krijg je nul op het rekest, neem dan telefonisch contact met de persoon in kwestie. Geen resultaat? Bel gerust een aantal keren zonder daarbij opdringerig te worden.

Hou alle opties open

Probeer mogelijk ook iemand anders binnen het bedrijf te pakken te krijgen voor meer info. Kijk wat je opties zijn via social media of de jobsite van het bedrijf zelf. Blijf tegelijkertijd aan de slag om ook andere jobs te vinden. Wanneer je je immers enkel focust op die job waar je plots niets meer van verneemt, dan dreig je al snel over de rooie te gaan. De onzekerheid knaagt. Heb je daarentegen meerdere opties/alternatieven dan zal je je daar al sneller kunnen overheen zetten.

Neem het niet persoonlijk

Last but not least: niet alle bedrijven die je ghosten hebben slechte bedoelingen. Vaak zijn er grondige redenen waarom het sollicitatietraject plots stilvalt. Een van de verklaringen is dat de functie plots wordt ingetrokken of geschrapt. Tja, daar zit je dan als rekruteerder. Anderzijds kan het ook dat jouw verwachtingen van de job weinig realistisch zijn en ze gewoonweg niets met jou kunnen. Ook kan het zijn dat je op je droomjob aast via een selectiekantoor en zij op hun beurt plots niets meer vernemen van hun opdrachtgever (lees: jouw toekomstige baas). Maar goed, gewoon niets meer laten horen dan is… ongehoord. Overkomt het je toch, zet jezelf er dan zo snel als mogelijk overheen op weg naar een nog betere job.

Pascal Dewulf