6 redenen om toch te solliciteren wanneer je maar voor 50% aan de jobomschrijving voldoet

Kom je net je droomjob tegen, zie je vervolgens dat de jobomschrijving maar voor de helft matcht met jouw kennis en vaardigheden. Toch maar solliciteren? Heel zeker! Ook op een van onze Jobvillages ben je welkom.

Nattevingerwerk

Vaak worden jobomschrijvingen generiek aangemaakt en vervolgens gerecycleerd. Efficiëntie boven alles. De kans is dus erg groot dat de helft van de dingen die erin staan helemaal geen betrekking hebben op je toekomstige baan. Laat je dus niet afschrikken door indrukwekkende jobvereisten.

Je baas is niet zo kieskeurig als je wel denkt

Geen enkele baas heeft al ooit in zijn/haar leven alle vereisten kunnen afvinken wanneer het op jobvereisten aankomt. Dat weet hij/zij maar al te goed. En al helemaal wanneer de schaarste op de arbeidsmarkt weer eens de kop gaat opsteken. Kan jij daarom een deel van de jobvereisten afvinken? Dan zit je al zeker goed.

Nieuwe kennis en vaardigheden verzekerd

Stel dat je op papier niet voldoet aan alle jobvereisten, maar je baas je toch in dienst neemt? Dan zit je helemaal goed voor wat betreft het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden. Je verbreedt met andere woorden je basis (verder) en je hebt tegelijkertijd een meer dan interessante job binnengehengeld.

Je baas heeft (bijna) geen benul van de jobvereisten

Vaak wordt een jobomschrijving niet opgemaakt door je toekomstige baas. Wel door het hr-departement. Personeelszaken om het zo te zeggen. Daar maken ze die jobomschrijving op in functie van de input die ze van je baas krijgen. Die input interpreteren ze en zetten ze om in een jobomschrijving. Probleem: je baas heeft geen kennis van hr. En hr heeft geen kennis van hetgeen je baas en zijn team doen. Gevolg: een Babylonische spraakverwarring die zich vertaalt in een jobomschrijving die niet altijd even accuraat is.

Druk, druk, druk

Vaak hebben ze in bedrijven snel mensen nodig om aan de slag te gaan. Kom jij dan op het juiste moment voorbij waaien met je cv dan is het vaak al snel goed. Je bent mogelijk niet perfect voor de job, maar je bent wel geschikt. En dat laatste is cruciaal. Wat zal je (toekomstige) baas kiezen? Jou of nog even wachten op iemand anders die zich misschien pas weken later aanbiedt terwijl het team ondertussen verder verzuipt in het werk.

Je attitude is misschien wel het allerbelangrijkst

Je kennis en vaardigheden zijn dan misschien wel belangrijk, wie jij als mens bent is minstens evenveel van belang. Ben je iemand die van aanpakken weet, een positieve uitstraling heeft en doelgericht te werk gaat dan ben je al meer dan halfweg ter bestemming. Heb je bovendien een vlotte babbel tijdens een sollicitatiegesprek? Dan kan het al helemaal niet meer stuk.

Pascal Dewulf

Data en locaties van onze Jobvillages vind je op www.jobvillage.be