Slechte communicatie tussen de collega’s? De ’talking stick’ is de redding

Slechte communicatie met je baas of collega’s ? Dan is er een oplossing: de ’talking stick’-methode. Met die methode kom je volgens coach Marije de Vries snel nader tot elkaar. Dat zou  je eigen stressniveau en de sfeer in het team alleen maar ten goede komen.

Niet door dezelfde deur kunnen als je baas of collega’s: er zijn leukere dingen in het leven. Proberen compenseren (door bijvoorbeeld extra hard te werken) zonder duidelijke communicatie over de obstakels die jullie uit mekaar houden, is op dat vlak vrij zinloos. Althans wanneer we Marije de Vries mogen geloven. De Vries is auteur, spreker en trainer. Met haar bedrijf ‘Fitter Nederland’ helpt ze organisaties met het ontwikkelen van een vitale bedrijfscultuur. Dat doet ze met ‘veranderprogramma’s’ gericht op gezondheid, leiderschap en cultuur.

Wacht niet op de ander

Volgens Marije de Vries moet je in geval van conflict vooral niet wachten tot de ander bij jou komt. De beste oplossing is om zelf de eerste stap te zetten en het samen te hebben over wat jullie weerhoudt om productief samen te werken. De oplossing ziet de Vries in een eeuwenoude leiderschapstool: de Indiaanse ’talking stick’. Degene die de stok (of een pen) vasthoudt, praat net zolang tot hij of zij zich begrepen voelt. De ander valt niet in de rede, geeft geen advies of mening en probeert zijn eigen belangen niet te promoten. Diegene die luistert, vat het verhaal vervolgens samen, net zolang tot de spreker zich gehoord voelt.

Oefening baart kunst

Nog volgens De Vries is de ’talking stick’ een krachtige communicatietechniek die heel goed werkt als je met iemand in gesprek gaat met wie je het niet eens bent, maar ook wanneer je bijvoorbeeld wilt werken aan een relatie met je partner of teambuilding. Een eerste stap is om de ’talking stick’-methode aan je gesprekspartner uit te leggen. Als startpunt geeft ze geen hoge verwachtingen te koesteren over de uitkomst. Het doel met de ’talking stick’-methode is vooral om te oefenen met het pakken van eigen regie en werken aan wederzijds respect en vertrouwen. Pas daarna kan er volgens De Vries echt ruimte zijn voor een oplossing.

Rollen worden grondig door mekaar geschud

Het is alvast een techniek die de rollen tijdens gesprekken grondig door mekaar schudt. Extraverte veelpraters zullen moeten inbinden. Introverte binnenvetters zullen willen nillens op de voorgrond moeten treden. Wanneer iedereen zich tijdens zo’n ’talking stick’-sessie bewust is van zijn/haar rol en de spelregels, dan kunnen hiermee volgens Marije de Vries alvast hele mooie resultaten geboekt.

Pascal Dewulf

Bron: intermediair.nl