Inclusiviteit op de werkplek: wat is dat en wat schiet jouw carrière ermee op?

De laatste jaren is er veel aandacht voor inclusiviteit op de werkvloer. De hamvraag: inclusiviteit, wat is dat? En ook: wat schiet jouw carrière ermee op? Wij vertellen het jou graag.

Mogelijk heb je het woord ‘inclusiviteit’ ook al horen waaien binnen het bedrijf waar je aan de slag bent. Een inclusief bedrijf is een onderneming die optimaal inzet op talent. Dat is dan een bedrijf waar niet telt wie of wat je bent, maar wel wat je echt goed kunt. Of je nu een beperking hebt, al op wat hogere professionele leeftijd zit of mogelijk niet de exacte jobkwalificaties hebt om een aantal dingen te noemen: dat speelt in een inclusieve organisatie niet langer een rol.

Wegwerken van mentale barrières

Kortom, inclusiviteit gaat over het uit de wereld helpen van belemmeringen, vooral dan mentale barrières, op de werkplek. Belemmeringen als daar zijn: leeftijd, geslacht, herkomst, geaardheid,… Een inclusieve bedrijfscultuur streeft er dan ook naar om alle medewerkers te laten bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsobjectieven. Een weldenkend mens vraagt zich mogelijk af waarom hierover eigenlijk nog moet worden nagedacht. Lange tijd is het echter zo geweest dat het bedrijfsleven voornamelijk draaide rond specifieke profielen (standaardmedewerkers als je dat zo kan noemen) terwijl daarvan afwijkende profielen niet zelden in de kou bleven/blijven staan.

Niet overnacht

Zulke inclusieve bedrijfsvoering komt er uiteraard niet overnacht. Het is dan ook aan je baas om die inclusiviteit doorheen heel het bedrijf te faciliteren. In een inclusieve onderneming is er ruimte voor eigenheid, eigen meningen en ook voor wie je echt bent. Binnen een inclusief bedrijf moet je met andere woorden niet langer wegstoppen wie je bent en kan je je bijgevolg enkel focussen op wat je kunt. Newsflash: daar schiet ook jouw carrière heel goed mee op. Hoeveel steengoede ideeën/collega’s zijn er immers al verloren gegaan door intermenselijke barricades die die inclusiviteit in de weg stonden? Ook jij hebt er dus alle baat bij om binnen je bedrijf inclusiviteit aan te moedigen of ervoor op de bres springen. Je (professionele) medemens zal je er alvast dankbaar voor zijn.

Pascal Dewulf