Heb jij echte vrienden op het werk?

Hoe sterk voel jij je verbonden met je collega’s? Zie je ze als echte vrienden? 4 op de 10 werknemers antwoorden op deze laatste vraag volmondig ‘ja’. Een en al blijkt uit onderzoek in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team.

We brengen heel wat tijd door op de werkvloer en het is dan ook niet verwonderlijk dat daar vriendschapsbanden gesmeed worden. Met een gemiddelde score van 7,2/10 zijn werknemers best tevreden over hun collega’s. Bijna 2 op 3 werknemers (64%) voelen zich verbonden met hun collega’s. Ze geven aan dat collega’s hen helpen bij werkgerelateerde problemen en hen emotioneel ondersteunen. Iets meer dan 4 op de 10 werknemers (44%) noemen hun collega’s zelfs echte vrienden. Het zijn vooral werknemers onder de 34 jaar die hechte banden ontwikkelen op de werkvloer (49% vs. 39%).

Vriendschap motiveert

Maar niet alle werknemers voelen zich verbonden met hun collega’s. Zo zegt iets meer dan een derde (37%) dat collega’s voor hen enkel mensen zijn waarmee ze werken. Eens ze de werkdag afsluiten, hebben ze er liever weinig mee te maken. Nochtans zijn werknemers die aangeven zich verbonden te voelen met hun collega’s gemotiveerder (85% vs. 28%), tonen ze een hoger engagement (83% vs. 26%) en hebben ze meer werkplezier (67% vs. 47%) tegenover werknemers die een zwakke band met hun collega’s ervaren. Bovendien zeggen werknemers die hun collega’s 6 op 10 of minder geven opvallend vaker dat ze zichzelf niet kunnen zijn in hun team, in vergelijking met werknemers die hun collega’s een hogere score van 7 of meer op 10 geven​ (23% vs. 10%). “De wetenschappelijke literatuur geeft aan dat verbondenheid met collega’s cruciaal is om ​ goed gemotiveerd te zijn op het werk en je goed te voelen. Maar dat hoeft niet per definitie te betekenen dat je hechte vriendschappen uitbouwt op de werkvloer. Wel is collegialiteit van groot belang. Daarbij draait het om het geven en krijgen van waardering van collega’s en het ondersteunen, vertrouwen en respecteren van elkaar”, vertelt prof. Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven, die meewerkte aan het onderzoek.

Vergeet de tijdelijke werknemers niet

Ook het investeren in verbinding met tijdelijke werknemers is belangrijk. Helaas zetten werkgevers daar vaak te weinig op in. Slechts een op de drie werknemers (34%) zegt dat tijdelijke medewerkers eenzelfde welkom krijgen binnen de organisatie als vaste. 11% geeft zelfs aan dat er weinig of geen tijd vrijgemaakt wordt voor hun onthaal. Een gebrekkige verwelkoming maakt het dan ook moeilijk om banden op te bouwen met collega’s. “Het is van cruciaal belang om ook te investeren in de verbinding van tijdelijke medewerkers zoals uitzendkrachten, freelancers en projectmedewerkers door ze van bij de onboarding gelijkwaardig te behandelen als vaste medewerkers. Tenslotte zijn mensen die tijdelijk aan boord zijn ook potentiële toekomstige ambassadeurs van je organisatie”, verklaart Wim Van der Linden, woordvoerder bij Tempo-Team.

Mieke Vercruijsse